ADVERTORIAL

Austria – Pista Dunării

În Austria, de la Passau la Viena, se întinde de-a lungul Dunării cea mai celebră pistă pentru bicicliști din Europa. Aceasta măsoară nu mai puțin de 320 km și traversează una dintre cele mai pitorești zone din această țară.

Pista celebrează anul acesta 30 de ani de existență și utilizare intensă, cu o medie de 500 de bicicliști cepedalează, în fiecare zi de vară, la vale, de-a lungul Dunării, de la Passau spre Viena.

Traseul se poate face în cinci zile de către cei mai sportivi, în șapte zile în mod clasic, de către cei fără antrenament la pedalat, sau chiar în zece zile pentru cei mai vârstnici sau persoanele care pur și simplu vor să aibă etape zilnice cât mai scurte, cu multe pauze de relaxare.

Celebra Pistă a Dunării este deja un paradis binecunoscut pentru toți europenii care iubesc vacanțele active, cu bicicleta. Ea este presărată cu hanuri, terase panoramice pentru admirarea peisajului, pensiuni cochete și hoteluri, unde austriecii excelează în oferta de servicii de calitate.

O zi tipică

O zi tipică constă în plecarea din hotel la ora nouă dimineața și parcurgerea cu bicicleta a unei etape zilnice între 40 și 50 de kilometri (circa 4 ore de pedalat), până după-amiaza târziu, când se ajunge la următorul hotel. Totul cu pauze de relaxare și vizitarea numeroaselor obiective turistice de pe traseu.

Frumusețea este că fiecare poate face acest traseu în ritmul propriu, cu grupul de prieteni sau cu familia, fără presiunea unui circuit organizat, cu un ghid care să impună un anumit ritm și orar strict. Acest lucru este posibil datorită unui set de servicii specializate, oferite de organizatori: rezervări la hanuri și hoteluri apropiate de Pista Dunării, transportul bagajelor între hoteluri, asistență turistică și tehnică permanentă prin telefon, orientare cu hărți sau GPS, închiriere de biciclete fiabile cu 21 de viteze sau biciclete electrice, care reduc efortul de pedalat la o treime din valoarea normală. Tot organizatorii furnizează și un program detaliat de vizite turistice, cu toate informațiile necesare unei vacanțe ca la carte.

Pista Dunării este faimoasă și pentru că este aproape imposibil ca cineva să se rătăcească în drumul spre Viena, capitala valsului. Toate facilitățile și obiectivele turistice sunt presărate de o parte și de alta a pistei de biciclete.

Se vizitează regiuni viticole, unde se fac degustări de produse tipice, dar și sate cu arhitectură în stil baroc, catedrale gotice și, bineînțeles, orașe celebre precum Linz și Viena. O astfel de vacanță este o adevărată bucurie pentru trup și suflet, întărind spiritul de aventură împreună cu familia sau cu prietenii.

În plus, o astfel de vacanța costă cât una normală, în Grecia sau Turcia!

Mii de familii din Europa de Vest își petrec vacanțele, în mod regulat, în astfel de circuite cu bicicleta, bucurându-se de aer curat, natură și cultură, într-un mod inedit și fermecător. Poate este momentul ca și românii pasionați de mersul cu bicicleta și turism deopotrivă, să descopere acest concept unic de vacanță activă.

Pentru a afla mai multe informații, traseul detaliat sau pentru a cumpăra o astfel de vacanță din România, vă sugerăm să consultați site-ul www.eurobiketravel.ro, care prezintă o ofertă bogată de circuite cu bicicleta în Austria, Italia, Franța și Belgia.