Trei despre ele

mart. 12, 2012

Despre biciclete, la ce vă gîndeați? Tot navigînd prin presa online străină, am descoperit biciclete, obiecte din piese de bicicletă reciclate, dar și modul în care bicicleta este integrată în planurile arhitecților urbani. Iată trei exemple de fel în care bicicleta poate deveni mainstream în diverse domenii.

Peugeot City Bike

Din seria bicicletelor lansate de companiile producătoare de automobile (un fel de acatiste plătite pentru păcate), iată o bicicletă concepută special pentru programul de bike-sharing din orașul Bordeaux. Este o combinație între o bicicletă și un scuter, de fapt și este parte a programului Mu by Peugeot.

Detalii și mai multe imagini: Design Boom

Brățări din materiale reciclate

Iei bicicleta la masacrat și o transformi în accesorii. De exemplu, dintr-o bucată de jantă de aluminiu și una de pneu, faci aceste frumoase brățări.

Oye Modern s-a încumetat să realizeze mai multe modele. Pe fiecare dintre ele, vei găsi o marcă – aceea a cauciucului!

Detalii și mai multe imagini: Design Boom

Bicicleta în arhitectură

A treia informație nu se referă la un produs, ci la o tendință: bicicletele apar tot mai des în proiectele de arhitectură sau de planificare urbană. După industria publicității, iată că bicicleta se infiltrează și aici.

Sigur, aici este vorba despre Farum, o suburbie la 20 km de Copenhaga, deci e oarecum normal ca mijlocul de transport pe două roți să fie luat în considerare de către designeri.

Detalii și mai multe imagini: Design Boom