În 6 mai, răspund apelului Alinei Gorghiu. Ea ne adună, alături de parlamentari, la o plimbare simbolică în șa. Tandemul este simbolic, dar Asociația Bate Șaua să Priceapă Iapa oferă, pentru Veloparlamentari 2.0, o bicicletă tandem adevărată. Un singur cuplu blogger-parlamenter va avea fericirea de a pedala unul în spatele celuilalt.

Eu mi-aș dori să-i ofer lui Toader Paleologu oportunitatea de a mă cunoaște mai bine pe mine, prof începător, tînăr blogger și ciclist amator urban, în timpul plimbării, pe măsură ce am pedala pe același vehicul cu două roți.

Alina Gorghiu a dat azi drumul unui sondaj prin care voi îmi puteți arăta sprijinul. Căutați-mi în listă numele și votați-mă, pentru că nu vă promit nimic, ci pentru că fac.

De ce să votați cuplul Toader (sau Theodor) Paleologu – George Hari Popescu? Iată spicuiri din lista argumentelor solide:

  1. Amîndoi avem niște studii, deci putem fi calificați drept intelectuali, iar acești merită sprijiniți într-o țară europeană, nu-i așa?
  2. Amîndoi suntem profi. Toader Paleologu are ceva experiență de predare, iar eu sufăr de 12 ani în domeniul universitar.
  3. N-am mai mers pe tandem. Nu știu sigur dacă dl. Paleologu a experimentat acest vehicul, dar nu-i strică nici lui să mai încerce.
  4. Suntem amîndoi amuzanți. Probabil îmi știți umorul din online și din offline, iar pe Paleologu îl puteți admira cam zilnic la TV și n-a existat intervenție a lui fără umor.
  5. Numele noastre de familie încep cu „P”. Recunosc, acest ultim punct a fost mai mult ca să fie o listă rotundă, cu cinci puncte.

Îmi doresc mult să pedalez în tandemul de la Bate Șaua, ca să demonstrez că un cetățean nu numai că nu ține legătura cu parlamentarul său, ci chiar poate fi apropiat de acesta, măcar preț de cîțiva kilometri. Votați, cetățeni bicicliști!