Știu, știu, v-ați săturat de politică și tocmai aici nu vă așteptați să citiți despre asta. Și mie mi-e la fel de lehamite, cei care mă cunosc bine știu asta. Dar mi se părea nedrept să ignor o metodă inedită a unui candidat de a-și depune dosarul la Primăria Sectorului 1 din București.

În 1 mai, taman de zi nelucrătoare pentru mulți români, Toader Paleologu a strîns cîțiva oameni în fața casei Oromolu și a făcut o plimbare cu bicicleta, cu candidatura în dinți, către Primăria Sectorului 1 din Șos. București-Ploiești. O cohortă de televiziuni l-au filmat din mers și au blocat cam o bandă și jumătate din stradă. Noroc că șoferii erau plecați la iarbă verde…

Depunerea candidaturii n-a durat mult, au urmat declarații și promisiuni. Dl. Paleologu își căuta din priviri bicicleta în rastelul din fața instituției. Pusese ochii pe a mea, dar și-a găsit-o repede pe a lui, identificînd-o după coșul din față.

Nu m-am dus la eveniment numai din curiozitate, ci și ca să intru în vorbă cu parlamentarul cu care sper să pedalez pe un tandem adevărat în 6 mai (VOTAȚI-MĂ!, VOTAȚI-MĂ!). Toader Paleologu a fost însă asaltat de presă, așa că socializarea rămîne să o facem la evenimentul Veloparlamentari în tandem 2.0.