Categories
Evenimente

Premieră în România: candidatură lansată cu bicicleta

Și mie mi-e lehamite de politică, dar nu puteam ignora metoda lui Toader Paleologu de a-și depunde candidatura la primăria de sector pe bicicletă.

Știu, știu, v-ați săturat de politică și tocmai aici nu vă așteptați să citiți despre asta. Și mie mi-e la fel de lehamite, cei care mă cunosc bine știu asta. Dar mi se părea nedrept să ignor o metodă inedită a unui candidat de a-și depune dosarul la Primăria Sectorului 1 din București.

În 1 mai, taman de zi nelucrătoare pentru mulți români, Toader Paleologu a strîns cîțiva oameni în fața casei Oromolu și a făcut o plimbare cu bicicleta, cu candidatura în dinți, către Primăria Sectorului 1 din Șos. București-Ploiești. O cohortă de televiziuni l-au filmat din mers și au blocat cam o bandă și jumătate din stradă. Noroc că șoferii erau plecați la iarbă verde…

Depunerea candidaturii n-a durat mult, au urmat declarații și promisiuni. Dl. Paleologu își căuta din priviri bicicleta în rastelul din fața instituției. Pusese ochii pe a mea, dar și-a găsit-o repede pe a lui, identificînd-o după coșul din față.

Nu m-am dus la eveniment numai din curiozitate, ci și ca să intru în vorbă cu parlamentarul cu care sper să pedalez pe un tandem adevărat în 6 mai (VOTAȚI-MĂ!, VOTAȚI-MĂ!). Toader Paleologu a fost însă asaltat de presă, așa că socializarea rămîne să o facem la evenimentul Veloparlamentari în tandem 2.0.

5 replies on “Premieră în România: candidatură lansată cu bicicleta”

Si Nicusor Dan tot pe bicicleta si-a lansat candidatura la primaria capitalei.

Devine un trend! Foarte bine, sper sa tina!

Important e să-l văd pe Nicușor în șa și după alegeri. Că pe Paleologu și Gorghiu îi văd.

Nu sint de acord cu “lehamitea de politica” in general. Eventual de politica romaneasca, dar politica romaneasca nu prea e politica.

Voinice, nu știu la ce te referi. Trag nădejde că -mi vei explica.

Comments are closed.