Ieri v-am încîntat cu o galerie foto, azi a venit rîndul montajului video. Am filmat înainte, după și în timp ce am pedalat cu Geo Bateșaua la Veloparlamentari în tandem 2.0.

Este interesant să pedalezi pe o bicicletă tandem. Este un alt echilibru și trebuie să vorbești tot timpul cu partenerul, ca să-ți sincronizezi mișcările. La viteză mică, este important ca cel din spate să nu pedaleze sau să dea încet din pedale. Este mai util ca acesta să-și lase picioarele ghidate de mișcarea pedalelor.

Plecările și opririle se anunță și se fac sincronizat pe tandem. Dacă vrei să vezi ceva în față, trebuie să te uiți prin stînga sau prin dreapta partenerului. Deoarece tandemul are o greutate mai mare, este ușor frustrant să vezi că trebuie să frînezi dar să nu ajuți și tu la frînare, pentru că în spate nu ai manete de frînă.

La viteză bună însă, este foarte agreabil să simți cum patru picioare fac să se miște repede vehiculul ciudat. Și cînd te gîndești că, la începutul secolului XX, se construiau tandemuri pentru patru, șase sau opt persoane…