Celebra plimbare din București la Mogoșoaia și înapoi, inițiată de Alina Gorghiu, revine în 2012. Burta jos este o plimbare ușoară, pentru toate vîrstele, pe un traseu destul de lung, dar agreabil. Începută în 2009, această inițiativă vrea să arate că bicicleta nu mușcă, ci face bine într-un oraș aglomerat precum Capitala.

La ediția de anul trecut, a fost cam așa:

În 13 octombrie, între 9.30 și 10.30, sunteți așteptați în Parcul Izvor, intrarea dinspre Pod Hașdeu, pentru socializare și prezentarea plimbării, dar și pentru a auzi cîteva sfaturi utile pentru traseu. Startul se dă la 10.30 și plimbarea durează mai puțin de o oră. După o pauză de hidratare și discuții, la 12.00 se dă startul de la Mogoșoaia, pentru retur. La final, vor exista diverse surprize, ca în fiecare an. Este un eveniment autorizat, deci va exista protecția poliției rutiere.

Lecțiile de pedalare

Și ce dacă nu știi să mergi cu bicicleta? Mergi la lecțiile de pedalare, în 28, 29 și 30 septembrie (în Parcul Crîngași) și în perioada 4 – 11 octombrie (în parcurile Izvor și Herăstrău). Nu este greu să înveți să mergi pe bicicletă, mai ales dacă te îndrumă oameni pricepuți. Noi am învățat cîteva fete să pedaleze, cu ocazia Skirtbike-ului de anul trecut și bine am făcut:

Dă vestea mai departe: Burta jos, în 13 octombrie 2012!