Categories
De toate

Bicicleta te face mai fericit

World Happiness Report arată nivelul de fericire din țările analizate, pe baza unor criterii diverse, care merg de la sănătatea mintală la libertatea de mișcare.

World Happiness Report arată nivelul de fericire din țările analizate, pe baza unor criterii diverse, care merg de la sănătatea mintală la libertatea de mișcare. Nu este deloc ciudat să observăm în raportul dezvoltat de Sustainable Development Solutions Network al Organizației Națiunilor Unite că țările cele mai fericite sunt și cele în care ciclismul urban și cicloturismul sunt foarte dezvoltate.

Prin limitarea analizei la țările din UE, iată primele șapte țări în care ciclismul este dezvoltat, conform barometrului lansat de European Cycling Federation (ECF). Între paranteze, aveți locul ocupat în raportul fericirii.

1. Danemarca (1)
2. Olanda (2)
3. Suedia (3)
4. Finlanda (4)
5. Germania (11)
6. Belgia (8)
7. Austria (4)

În mod similar, iată țările cu cel mai scăzut nivel al ciclismului și al fericirii:

21. Lituania (21)
22. Cipru (12)
23. Portugalia (23)
24. Spania (13)
25. Bulgaria (27)
26. România (25)
27. Malta (18)

Raportul fericirii a ajuns la a doua ediție în acest an. Morala: dacă vrei să fii fericit, pedalează indiferent de condiții!

Sursa: ECF

1 reply on “Bicicleta te face mai fericit”

E totusi un cerc vicios. Ai infrastructura, poti circula fara griji cu bicla, esti fericit. N-ai conditii, circuli cu bicicleta cu inima cat un purice, esti frustrat si visezi la tarile din top 10. Deci nu prea esti fericit daca esti pe locul 26… Dar as fi fericita daca as avea o bicicleta noua sa merg prin padure :D

Comments are closed.