Municipalitatea orașului Bologna și Agenția pentru mobilitate și transport public local invită orașele europene să participe la a treia ediție a competiției amicale „European Cycling Challenge 2014 – ECC2014”. Inițiativa va avea loc între 1 și 31 mai 2014. În fiecare oraș, doritorii vor forma o echipă și-și vor urmări kilometrii parcurși cu bicicleta cu ajutorul unei aplicații gratuite pentru smartphone – Endomondo. Evident, orașul care va fi pedalat cei mai mulți kilometri cîștigă această competiție.

Vor fi ținute evidențe locale și europene ale kilometrilor parcurși, în timp real. În anii trecuți, acest mod de cuantificare a distanțelor parcurse pe două roți a provocat o adevărată emulație a cetățenilor pe rețele sociale și în presa locală.

La final, vor putea fi sintetizate statistici utile pentru crearea rutelor optime pentru bicicletă în fiecare oraș. De asemenea, în anii trecuți municipalitățile au organizat concursuri locale și și-au recompensat bicicliștii cei mai activi cu obiecte de profil – căști, seturi de unelte și chiar biciclete.

Găsiți regulile și modul de înscriere în concurs pe site-ul oficial.