În 17 septembrie, 17 cicliste au plecat din Paris, într-un maraton spre București, ca parte a unui proiect de luptă împotriva cancerului mamar. Evenimentul a fost găzduit de ambasada României la Paris și Asociația franco-română Casiopeea. Provocarea asociației constă într-un traseu pe biciclete pe ruta Paris-București, care se va încheia pe 16 octombrie, la ambasada Franței din România.

Unele membre ale echipei franceze au suferit de cancer la sân. Ele vor străbate zece țări europene, într-un traseu de 4.000 de km. La Drobeta-Turnu Severin, ciclistele franceze se vor întâlni cu o echipă română de cicliste, cu care vor continua călătoria până la București. Pe parcursul călătoriei, ciclistele vor vizita numeroase asociații si spitale și vor fi primite în mai multe ambasade ale României și Franței din țările pe care le vor străbate.

Roxana Mărăcineanu, ministra franceză a Sportului, a afirmat că proiectul asociației este un adevărat exemplu de coeziune socială, de speranță, de sănătate și de bună înțelegere între popoare:

„Este magic să traversezi Europa pe ruta Paris-București trecând prin marile capitale europene, mai ales în contextul în care Franța va prelua în câteva luni președinția Consiliului Uniunii Europene. Acesta este sensul Europei, dovada umanității și liantului dintre țări”.

Ministra le-a însoțit pe cicliste, în primii kilometri ai cursei, purtând o cască de protecție oferită de ministrul român al Sportului, Eduard Novak.

Foto: Ambasada României în Franța (Facebook)