Un nou program la Northwest Arkansas Community College pregătește mecanicii de biciclete să ajute la reparații în comunitatea de ciclism din regiune, în plină expansiune. Colegiul primit 1,2 milioane de dolari de la Walton Family Charitable Support Foundation pentru lansarea cursului și a programului de tehnică de reparații.

Prima fază include renovarea atelierului colegiului, pentru a crea Laboratorul tehnicienilor de biciclete. În cea de-a doua fază, clădirea va fi renovată în continuare pentru a crea un centru mai mare de educație pentru ciclism și mecqnici, care va găzdui programe suplimentare acreditate.

Cursul are 24 de locuri și orele au început în 23 august. Printre cursanți se află o femeie în vârstă de 72 de ani.

Datele Biroului Statisticii Muncii din SUA au arătat că există 12.400 de persoane care repară biciclete la nivel național, o cifră estimată să crească cu 29% până în 2026. La nivel național, salariul mediu anual pentru reparatorii de biciclete este de 33.530 de dolari.

Studenții trebuie să urmeze nouă cursuri pe parcursul a două semestre pentru a primi certificarea. Sunt necesare și cursuri de matematică și engleză.

Atelierul este amenajat cu bancuri de lucru în tandem, truse de unelte în valoare de o mie de dolari fiecare și ecrane mari pentru demonstrații. Cei care absolvă cursul cu brio pot lua trusele de instrumente. Pentru a menține programul standardizat, elevii nu-și pot aduce propriile biciclete pentru a lucra la ele.

Foto: Charlie Kaijo / NWA Democrat-Gazette