Ai avut problema asta: mergi la un eveniment la care nu poți intra cu bicicleta sau trotineta și n-ai unde s-o lași în siguranță. Ei bine, site-ul francez Velhome pune în legătură cicliștii și trotinetiștii cu persoane particulare ce-și oferă spațiul din casă sau din curte pentru a găzdui temporar vehiculele.

Persoanele fizice oferă o pivniță, o parte de terasă sau grădină, în mod gratuit. Site-ul va fi dezvoltat în viitorul apropiat și se plănuiește o aplicație pentru smartphone.

Potrivit site-ului Veloperdu.fr, în Franța sunt furate peste o mie de biciclete în fiecare zi. Cifrele vorbesc de la sine: 50% dintre bicicliști au avut deja această experiență cel puțin o dată. Deci, pentru a avea liniște sufletească și a vă lăsa bicicleta în altă parte decât pe stradă, sau pur și simplu pentru a avea o soluție de parcare unică, doi prieteni de la școala de afaceri au creat Velhome, o comunitate de ajutor reciproc între bicicliști.

Utilizatorii pot oferi parcare sau pot avea acces la o hartă interactivă pentru a localiza gazdele. Persoanele participante indică ce tip de bicicletă pot găzdui și disponibilitatea lor de timp.

Lansat în iunie 2021, site-ul are câteva sute de utilizatori din Franța, Belgia și Elveția.

Cei doi studenți au început să lucreze la acest proiect la sfârșitul anului 2020. Acest tip de parcare securizată poate fi, de asemenea, o soluție pentru cicloturism.

Foto: Velhome