Odată cu lansarea seriei GT de trotinete electrice, care pot prinde viteza de 70 km/h, Segway anunță și Ninebot Engine Sound Simulation System (NESSS), o boxă care simulează zgomote de motor.

Difuzorul servește ca un avertisment continuu pentru toți cei aflați prin preajmă că se apropie un vehicul care circulă cu o viteză care depășește limita legală în cele mai multe dintre țări.

Este, în esență, un difuzor Bluetooth fără fir, cu o baterie reîncărcabilă și rezistă la praf și la apă (standard IP55). Se încarcă utilizând un port USB-C standard și, atunci când este atașat la unul dintre vehiculele electrice Segway folosind un suport cu curele inclus, poate servi chiar și ca sistem stereo personal, pentru muzică.

NESSS simulează sunetul a patru tipuri diferite de motoare pe benzină:

  1. cu un singur cilindru
  2. cu două cilindri
  3. un V8
  4. un V12.

Sunetele nu sunt doar un zgomot de motor în buclă, pentru că difuzorul se conectează la accelerația și frânarea vehiculului electric și potrivește sunetele cu ceea ce face pilotul. Când accelerează, motorul va bubui mai tare decât atunci când navighează la o viteză susținută și va încetini până la ralanti când trotineta este încetinită și oprită.

Așadar, ceva ce poate fi înlocuit cu un claxon costă 150 de dolari.

Foto: Newsvex