Cupra și UNNO ​​din Barcelona a dezvăluit primele imagini ale unei noi biciclete electrice pliabile cu un design atipic. Nu au fost făcute publice încă informații cu privire la caracteristicile sale tehnice și data de comercializare.

Este imposibil de știut dacă este doar un prototip sau un vehicul perfect funcțional. Producătorul a spus doar că dorește să ofere viitorilor săi clienți o bicicletă electrică pliabilă „confortabilă, foarte stabilă și cu o aderență excelentă”.

Primul punct surprinzător al noului vehicul este că roata din față este mult mai mare decât roata din spate (prima ar fi de 73cm, iar a doua de 61cm). Jantele au spițe în formă de stea cu cinci colțuri, o alegere interesantă din punct de vedere estetic, care iese în evidență față de concurență.

Cadrul bicicletei (cu siguranță din carbon) are o pipă care, în loc să fie orizontală, este aproape paralelă cu pipa oblică. Ghidonul nu pare a fi reglabil, întrucat este integrat în cadru.

Suspensia pe față a bicicletei este o furcă inversată, care susține roata mai mare. În spate, un braț oscilant are un amortizor care este ascuns în spatele a două plăci orizontale. Un lanț transmite energia pedalării asistate către roata din spate.

Cupra a decis, de asemenea, să plaseze bateria vehiculului între pipa oblică și tija scaunului, chiar lângă pedalier. Prin urmare, centrul de greutate al bicicletei va fi jos și în centru.

În ceea ce privește mecanismul de pliere a vehiculului cu două roți, acesta pare a fi ascuns în spatele tijei verticale a șeii, astfel încât roata din spate să se plieze în sus pe cadru.

Foto: Cleanrider, Autoevolution, Unno, Futura Sciences