Primăria Sibiu a decis să extindă, din acest an, numărul străzilor care vor fi închise circulației cu ocazia evenimentelor prin care administrația locală încearcă să convingă sibienii să renunțe la deplasarea prin oraș cu mașina personală. 

Între 17 și 19 septembrie, vor fi închise mașinilor străzile:

 • Mitropoliei
 • Cetății
 • Arhivelor
 • Piața Schiller
 • Centumvirilor
 • Alexandru Odobescu (până la intersecția cu Konrad Haas)
 • Avram Iancu (doar în cursul zilei de sâmbătă, 18 septembrie, și doar pe porțiunea dintre Piața Mare și intersecția cu strada General Magheru

Piața Mică va fi, de asemenea, interzisă accesului auto la finele acestei săptămâni.

Primarul Astrid Fodor a lansat un mesaj în care face apel la spiritul ecologist al sibienilor, cărora le propune schimbarea modului de deplasare, dar și a obiceiurilor care influențează negativ mediul:

“Lăsați mașina acasă! Folosiți bicicleta, trotineta sau transportul public! Dacă distanța e mai scurtă, mergeți pe jos, pentru că Sibiul este și frumos!”

Iată unele activități propuse pentru Săptămâna mobilității:

 • Călătoriți gratuit cu mijloacele de transport public Tursib în zilele de 18 și 19 septembrie, inclusiv pe noua Linie Verde de transport în centrul istoric al Sibiului
 • Stand Trocathlon – dacă aveți o bicicletă sau trotinetă defectă pe care nu mai intenționați să o folosiți, aduceți-le la standul Decathlon din Piața Mică, în perioada 16-22 septembrie. Echipa Decathlon o va repara, o va pune la vânzare, iar dumneavoastră veți primi un voucher pentru valoarea respectivă pe care puteți să îl utilizați în magazinele Decathlon pentru a cumpăra un produs similar nou.
 • Piața Mică, în perioada 18-19 septembrie: școală de biciclete pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani.
 • Expoziția dedicată mobilității, organizată de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu într-un mijloc de transport ieșit din uz care va fi amplasat în Piața Mică.

Două concursuri vor fi organizate de Primăria Sibiu pentru a încuraja utilizarea mijloacelor de transport alternative:

 1. CONCURS adresat celor peste 15 ani care va presupune o plimbare cu bicicleta/trotineta/pe jos, pe un anumit traseu stabilit de fiecare participant în parte, dar care trebuie să atingă cel puțin cinci obiective din șapte stabilite de organizator. Trei participanți selectați prin tragere la sorți vor primi ca premiu trotinete electrice.
 2. CONCURS dedicat copiilor cu vârsta de până la 14 ani (inclusiv) în 18 și 19 septembrie. Acesta se va desfășura în incinta Grădinii Zoologice Sibiu și va consta într-o plimbare pe jos pe două trasee, create în scopul de a determina copiii să facă cât mai multă mișcare și totodată de a descoperi rute noi în incinta acestui spațiu. Trei dintre participanți vor primi ca premiu câte o bicicletă.