Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș (APDT), Consiliul Județean Timiș și reprezentanți ai cluburilor de cicloturism, Velocitas, Gratzu Sport și Liman Bike au lansat „Hărți de cicloturism în județul Timiș”.

Delia Barbu, directoare executivă la APDT, a explicat că mersul pe bicicletă, o activitate tot mai căutată și apreciată în ultimii ani, reprezintă, din punct de vedere turistic, un factor care poate contribui la dezvoltarea unor zone. Turiștii doresc să exploreze, intrând în contact direct cu natura și obiectivele turistice ale locului.

Materialul, realizat, în premieră, în colaborare cu cluburile de specialitate din județ, are scopul de a contribui la dezvoltarea cicloturismului în județul Timiș și va fi pus la dispoziția turiștilor și a iubitorilor acestui sport prin intermediul infocentrelor turistice și al industriei hoteliere din județ.

Materialele cu cele 15 trasee disponibile și în format digital pe aplicația Discover Timiș vor fi îmbunătățite și actualizate permanent în următorii ani, în contextul în care Consiliul Județean Timiș lucrează deja și pregătește o strategie de dezvoltare a rutelor de cicloturism în județ. Parte dintre traseele menționate se află în proiectele și planul unor proiecte de dezvoltare turistică actuale.