Cu planul anterior pentru biciclete, dotat cu 150 de milioane de euro, Parisul a inițiat revoluția mobilității. Cu noul plan, obiectivul este un oraș 100% ciclabil: construcția de piste noi pentru biciclete, 100.000 de locuri de parcare securizate, zone cu trafic limitat în centrul orașului. Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, este pus de această dată pe masă un buget de 250 de milioane de euro.

Cea mai mare parte a bugetului – 180 de milioane de euro – va fi direcționată către infrastructură. Din acest buget, 80 de milioane vizează dezvoltarea pistelor de biciclete apărute în timpul izolării Covid-19 pe marile artere pariziene, precum și marcajele rutiere instalate pe străzi pentru a indica existența unei piste de biciclete. Circulația pe două sensuri pentru biciclete va fi generalizată pe toate străzile cu sens unic pentru mașini.

Problema parcării este la fel de importantă, iar obiectivul este de a crea o sută de mii de noi locuri securizate, inclusiv 40.000 de locuri de parcare supravegheate pentru biciclete, în apropierea gărilor și stațiilor de metrou și RER.