Ultima modă pe pârtie este o tricicletă pe schiuri, cu care se poate coborî pe pârtiile dedicate schiorilor. Conceptul a fost adus în România din Austria de Cristian Dunca, cel care administrează mai multe pârtii de pe Muntele Mic.

„Este proiectul meu de suflet. Eu mă dau şi cu bicicleta de mic copil. Acum doi ani a venit un băiat din Austria să îmi prezinte produsul, a spus atunci că e proaspăt lansat. Am luat două să le testez, le-am mai dat prietenilor, clienţilor, iar anul acesta am hotărât să aducem 30 de bucăţi pe care le închiriem cu tot cu instructor”, a spus Cristian.

Tariful de închiriere este de 150 de lei pe zi plus 50 de lei instructorul (pentru cine are nevoie).

„E o experienţă nouă care merită încercată şi de persoanele care nu au schiat niciodată sau chiar nu s-au dat cu bicicleta niciodată. Clar, avansul de învăţare e mult mai mare decât la schiuri. Cu siguranţă, într-o zi, un adult nu va coborî pe schiuri pe o pârtie ca Vâlsanu de pe Muntele Mic, dar cu snowbike-ul, în trei-patru ture e independent şi poate să coboare singur”, a declarat Călin Ţîru, unul dintre cei care au încercat mijlocul de transport.

Se poate urca şi pe teleschi, dar este mult mai uşor pe telescaun.