Consilierii locali din municipiul Râmnicu Vâlcea au aprobat propunerea primarului ecologist Mircia Gutău de a introduce în oraş „un program pilot de utilizare a trotinetelor electrice ca mijloc de transport alternativ”.

În acest sens, a fost aprobat acordul de colaborare cu doi operatori de flote de trotinete electrice, care vor pune aceste vehicule la dispoziţia râmnicenilor, pentru închiriere, în 50 de locaţii aflate în zone circulate din municipiu.

„Prin implementarea la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea a sistemului de închiriere a trotinetelor electrice, se urmăreşte în principal diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, cauzate de emisiile de gaze de eşapament de la autovehicule, precum şi creşterea calităţii vieţii şi a sănătăţii locuitorilor din Râmnicu Vâlcea”, se arată în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Gutău.

Trotinetele electrice vor putea fi folosite doar de persoanele cu vârsta de peste 14 ani, conform prevederilor OUG nr. 195/2002, circulaţia acestora fiind permisă pe pistele de bicicletă şi pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Sursa: Administratie.ro