Cele două centre noi de închirieri sunt în parcurile Tineretului şi Herăstrău. Noutatea constă în sistemul de bike-sharing. Iei bicicleta de oricare centru doreşti şi o returnezi la oricare centru al lor dintre cele trei. O altă noutate constă în faptul că biclele sunt acum B’Twin, considerate mai fiabile decît vechile DHS-uri. Şi a treia noutate este faptul că poţi plăti online închirierea, dacă-ţi alimentezi contul periodic pe site.

Ne-am adunat aseară la ora 18, vreo 200 de biciclişti, la centrul Cicloteque din Tineretului, vizavi de Liceul Şincai. După socializarea de rigoare şi închirierea bicicletelor, i-am ascultat pe Oprescu şi Bucurenci, apoi ne-am pus pe pedalat. Şi chiar ne-am pus aşa de hotărît şi de rapid încît nu m-am dezmeticit bine şi m-am trezit la coada turmei.

Degeaba am încercat eu să-i prind din urmă, că au gonit ca la Tour de France. Am înţeles că primii din coloană s-au luat după poliţiştii pe motociclete. Numai că ăia alergau ca să facă trecerile uşoare prin intersecţie, nu ca să impună bicicliştilor viteza de 30 kmh.

Ei, tot răul spre bine: la Victoriei, s-a oprit lîngă mine un tandem cu un băiat şi o fată. Aveau o hartă lipită pe ghidon. El o întreabă pe ea: „C’est par là?”, la care ea îi răspunde cu „Je ne sais pas”. Ca un Mighty Mouse ce sunt, le-am sărit în ajutor cu franceza mea: „Je peux vous aider?”. S-au cam speriat mititeii, dar şi-au revenit repede: „Place Charles de Gaulle, c’est par là?”, la care eu îi îndemn să mă urmeze. Le-am arătat apoi drumul pe şosea şi eu am continuat pe piste. M-au claxonat entuziasmaţi. Săracii…

Goana s-a încheiat la centrul Cicloteque din Herăstrău, apoi ne-am relaxat, am mîncat şi am băut pe iarbă. Un grup exclusivist condus de mine s-a adăpat cu bere nefiltrată în „Centrul istoric”, doarece MŢR era închis din cauza unei petreceri a Ambasadei Portugaliei.

Mai multe detalii în videoclipul HD de vreo 8 minute, filmat cu tradiţionalul Panasonic HDC-TM700, pentru care mulţumesc cui trebuie.

Cicloteque, să ne mai scoţi prin oraş, te rugăm! Nu e nevoie de poliţie, ci doar de bunăvoinţă, zîmbete şi limonadă. Mulţumim pentru plimbarea de ieri şi spor la închirieri!

Site-ul Cicloteque.ro are acum haine noi şi vă aşteaptă să vă înregistraţi, pentru a putea rezerva bicicleta online!