Bicla.ro pe Twitter Bicla.ro pe Facebook Trimite-ne un e-mail

VIDEO: Burta jos, moralul sus!

Posted on 19 June 2010 de

Am plecat pe la 10:30 din Parcul Izvor, după ce unii s-au înscris la tombolă, alţii au băut o apă plată oferită de organizatori, cei care erau per pedes au închiriat biciclete de la Cicloteque (15 lei) şi Raitabike (25 de lei). Alina ne-a spus regulile de bună purtare şi s-a pus în capul coloanei.

Am dat tare pe traseu, cred că media de viteză a celor în jur de 200 de participanţi a fost cam de 20 km/h. Un mic incident: o fată a căzut pe liniile de tramvai, pentru că nu a ştiut că ele se abordează într-un unghi cît mai drept (iată aici sfaturile video pentru bicicliştii urbani).

S-au format vreo 3 grupuri, cu poliţia pe margine, dar eu am încercat să stau în cel în care se afla Toader Paleologu, pentru că tare mîndru pedala el. Degeaba, nu mi-am pus nici o pilă.

Am zărit biciclişti de diverse vîrste, cei mai mici aveau vreo 10 ani, cei mai mari erau trecuţi de 60 de ani. La simţul umorului, bicicliştii de la Burta jos! au stat foarte bine.

La Mogoşoaia, alte ape plate, poze organizate şi promisiunea Alinei de a mai face o astfel de plimbare în septembrie.

Iarba verde, păsărelele vesele şi decorul de sute de ani vechime… Dar a venit momentul întoarcerii. Ei, aici să vezi viteză! Grupul din faţă a fost cu greu lipit de cele din spate de poliţie la o intersecţie.

Şoferi înţelegători, muncitori care salivau după bicicliste, copii de bani gata în maşini puternice care s-au băgat printre noi, poliţişti care ne-au ajutat să trecem pe roşu mai ceva ca pe timpul comuniştilor.

Înapoi în Parcul Izvor. Moment de dăruit tradiţionalul pachet. Din păcate, inscripţionat şi cu sigla unui partid politic. Nu-i nimic, pentru că restul lucrurilor nu aminteau de zbuciumata viaţă politică, aşa că m-am ales cu ochelari de ciclism noi.

Alina Gorghiu a promis că la toamnă ne scoate iar la plimbare în grup mare şi sper să se ţină de cuvînt. Citiţi mai multe despre ea în interviul luat de Bogdan. Cît despre noi, ca de obicei: ne-am retras în “centrul vechi” al Capitalei, ca să vedem care e treaba cu berea la halbă de un litru şi cu pizzele enorme. Ne-am pregătit de Burta jos!, ediţia a patra, care va să zică…


Categorized Plimbări, Video

Tag-uri: , ,

15 Responses to “VIDEO: Burta jos, moralul sus!”

 1. eduard says:

  pozeeeeeeeeee!!!!! cand!?????????????

 2. Madalin says:

  Sa vina pozele cu burta jos:))

 3. GabiSoare says:

  Dragut. Mi-a parut bine ca l-am mai zarit si pe Domnul Lazar, virtual, eu avand bicla dezmembrata.

 4. Mouse Bogdan says:

  A fost frumos ! Poate puneti si poze !

 5. Yon120 says:

  O plimbare minunată. Dar la Mogoşoaia, nici nu-mi terminasem sandwitch-urile, că am şi plecat spre casă :-D. A, şi am ochelaaaaari, gentuţe ROŞ-ALBASTREEEEEEEEEEE, şi cartelă Orange. Şi cel mai important, încă 30km, parcurşi în compania voastră. Aştept poze, că am să pun şi eu astă seară. HVB

 6. dilimake says:

  @MARIAN adresa pe care ai dato tu nu se deschide … :(


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] a fost “Burta jos!”, ediţia a treia, la care, bineînţeles am fost prezent Ce a fost asta ? Un tur de bicilete de […]

 2. […] un velociped cu simtul umorului liberal:) (asta ca sa ii dau arama pe fata si doctrinele politice), Hari Popescu mentorul “miscarilor pe bicicleta” si profesor la FJSC master PMAV (unde sunt student […]

Leave a Reply


Evenimente viitoare

Carturesti.ro