Categories
Evenimente Video

VIDEO Cicloteque s-a extins, noi ne-am plimbat

Centrul de închirieri Cicloteque, primul din Bucureşti, a deschis două puncte de lucru noi în Capitală. Cu această ocazie, ne-a scos din casă, ne-a plimbat, ne-a servit cu delicatese şi limonadă şi ne-a lăsat să ne întindem biciclete pe iarbă.

Cele două centre noi de închirieri sunt în parcurile Tineretului şi Herăstrău. Noutatea constă în sistemul de bike-sharing. Iei bicicleta de oricare centru doreşti şi o returnezi la oricare centru al lor dintre cele trei. O altă noutate constă în faptul că biclele sunt acum B’Twin, considerate mai fiabile decît vechile DHS-uri. Şi a treia noutate este faptul că poţi plăti online închirierea, dacă-ţi alimentezi contul periodic pe site.

Ne-am adunat aseară la ora 18, vreo 200 de biciclişti, la centrul Cicloteque din Tineretului, vizavi de Liceul Şincai. După socializarea de rigoare şi închirierea bicicletelor, i-am ascultat pe Oprescu şi Bucurenci, apoi ne-am pus pe pedalat. Şi chiar ne-am pus aşa de hotărît şi de rapid încît nu m-am dezmeticit bine şi m-am trezit la coada turmei.

Degeaba am încercat eu să-i prind din urmă, că au gonit ca la Tour de France. Am înţeles că primii din coloană s-au luat după poliţiştii pe motociclete. Numai că ăia alergau ca să facă trecerile uşoare prin intersecţie, nu ca să impună bicicliştilor viteza de 30 kmh.

Ei, tot răul spre bine: la Victoriei, s-a oprit lîngă mine un tandem cu un băiat şi o fată. Aveau o hartă lipită pe ghidon. El o întreabă pe ea: “C’est par là?”, la care ea îi răspunde cu “Je ne sais pas”. Ca un Mighty Mouse ce sunt, le-am sărit în ajutor cu franceza mea: “Je peux vous aider?”. S-au cam speriat mititeii, dar şi-au revenit repede: “Place Charles de Gaulle, c’est par là?”, la care eu îi îndemn să mă urmeze. Le-am arătat apoi drumul pe şosea şi eu am continuat pe piste. M-au claxonat entuziasmaţi. Săracii…

Goana s-a încheiat la centrul Cicloteque din Herăstrău, apoi ne-am relaxat, am mîncat şi am băut pe iarbă. Un grup exclusivist condus de mine s-a adăpat cu bere nefiltrată în “Centrul istoric”, doarece MŢR era închis din cauza unei petreceri a Ambasadei Portugaliei.

Mai multe detalii în videoclipul HD de vreo 8 minute, filmat cu tradiţionalul Panasonic HDC-TM700, pentru care mulţumesc cui trebuie.

Cicloteque, să ne mai scoţi prin oraş, te rugăm! Nu e nevoie de poliţie, ci doar de bunăvoinţă, zîmbete şi limonadă. Mulţumim pentru plimbarea de ieri şi spor la închirieri!

Site-ul Cicloteque.ro are acum haine noi şi vă aşteaptă să vă înregistraţi, pentru a putea rezerva bicicleta online!

6 replies on “VIDEO Cicloteque s-a extins, noi ne-am plimbat”

Yon vă zice.
3 chestiuni rele:
1.Poliţista de la Unirii care striga după noi “Taci mă şi mergi mai repede” (necesită puţină educaţie)
2.Nimeni nu a respectat vreo regulă de a rămâine în grup ori de a sta pe prima bandă. (avem nevoie de un deschizător şi un închizător de drum)
3.80% dintre participanţi nu ştiau unde mergem.(o hârtie alb-negru printată cu traseul era utilă)

3 chestiuni bune:
1.Sucul de lămâi o fost foarte bun.
2.Noua frizură a Oanei (Velobello) e a năbădăilor de incitantă (deşi rochiţa putea fi oleacă mai scurtă, iar bicluţa mai înaltă)
3.Un loc de final foarte plăcut.(mi-a părut rău că nu mi-am adus şi paletele de badminthon)
Salut, salut, ne vedem la pedalat!

Dacă aşa zicea poliţista, e o vacă. Dacă nu, rămîne o poliţistă.

Foarte urît că n-au stat pe prima bandă (se vede şi în clipul lui Kerucov.ro). Participanţii ar trebuie să se informeze despre traseu de la Bicla.ro, nu să aştepte hîrtii de la o asociaţie ecologistă.

Oana de la Velobello nu a fost la plimbare. Chestia cu rochiţa e probabil o obsesie din copilărie (frustrări nerezolvate, cum ar zice Freud).

Da, locul de final frumos, că doar e parc. Data viitoare să iei paletele şi nu uita fluturele.

@Yon120-eu am mers undeva intre plutoane pentru a putea face o legatura intre ele, iar politista te putea zori oricat, pentru ca oricum a fost blocata circulatia, deci puteai circula cat vroiai tu de repede. Asta se invata la iesiri in GRUP CU BICLA, unde te asteptam sa mai vii

Ok, deci nu şi-a schimbat frizura. Pur şi simplu era altă fată. Şi nu-mi spune că e o frustrare dacă te uiţi după gagici. Îi aperi fustiţa Oanei a? :-?

Nu e frustrare, dar e îngrijorător că dai tentă erotică imaginii unei fete care merge cu bicicleta. Hai, relax…

Comments are closed.