În afară de o calitate importantă a lui Vlad Ursulean, aceea că a terminat FJSC, mai are una esenţială: merge cu bicicleta.

Acum patru ani, am împrumutat o bicicletă de la un prieten, să văd dacă se poate circula cu un asemenea vehicul bizar prin Bucureştiul plin de maşini. Am descoperit că se poate, ba chiar e rapid şi distractiv. Dar am aflat asta cu preţul bicicletei, care a fost furată din scară după o săptămână.

Acum că e reporter la România liberă, a preluat ideea fraţilor Neistat din New York şi, cu ajutorul unor colegi şi prieteni, a furat o bicicletă de 16 ori în Bucureşti. De fiecare dată totul a mers ca pe roate. Pe două roţi, mai bine zis.

Reacţie zero din partea trecătorilor, poliţiştilor şi a altor biciclişti.

Vlad mi-a spus faptul că filmarea nu s-a făcut cu cine ştie ce camere de spionaj sofisticate, ci cu aparate foto tradiţionale

Am filmat cu un Panasonic GH1 si un Canon 5D. Am stat la distanţă, dar nu erau tocmai ascunse. 5D-ul era proptit undeva şi lăsat să filmeze. Panasonicul are ecran rotativ şi nu îţi dai seama unde exact e îndreptat.

Iată montajul rezultat, de altfel foarte bine realizat:

Pentru comparaţie, iată cum fraţii Neistat şi-au furat-o de cîteva ori, dar folosind chiar şi „arme grele” de tăiat metal, folosind chiar priza de pe stradă:

Ei, bicicliştilor din Capitală, v-au cam dat fiori cele două filme, nu-i aşa?

Vlad recomandă următoarele lucruri în articol:

  • Lasă baltă cablul şi ia-ţi un antifurt solid, în formă de U. Costă în jur de 100 de lei, dar e o investiţie grozavă: câştigi bicicleta!
  • Leagă doar de lucruri solide – degeaba ai un antifurt bun dacă-l prinzi de un gărduleţ sau un pomişor.
  • Nu o lăsa noaptea în curte sau în scara blocului! Conform poliţiei, majoritatea furturilor se petrec aici. Dacă poţi, bag-o în casă.
  • Fă-i câteva poze, notează-ţi seria cadrului şi păstrează factura, să poţi dovedi că e a ta în caz că…

Vezi episodul doi al poveştii – traseul bicicletei după ce este furată.

Pentru alte sfaturi, citeşte şi articolul Cel mai bun antifurt al bicicletei tale eşti tu.