Categories
De toate

Asigurarea bicicletei, pentru liniştea biciclistului

În România, nu se poate plăti o poliţă de asigurare pentru o bicicletă. În SUA, este un lucru banal, deoarece companiile de asigurări s-au adaptat la piaţă şi sunt receptive.

Am mai discutat despre asigurarea bicicletei în România, dar nu s-a schimbat nimic de atunci. Nu se poate încheia un contract de asigurare pentru maşinăria cu două roţi, pentru că agenţiile de asigurări consideră că este un bun care se poate fura prea uşor.

În SUA, conform FBI-ului, s-au furat în 2009 vreo 180.000 de biciclete, cu o valoare medie de 300 de dolari. Cel mai des sunt furate în suburbii şi campusurile universitare. Aşa că nu e de mirare că acolo se oferă posibilitatea de a încheia poliţe de asigurare pentru bicicletă.

Despăgubirea se plăteşte în cazul furtului, incendierii, al distrugerii în timpul unui uragan sau al oricărui dezastru natural.

Sunt două tipuri de acoperire pentru proprietatea personală:

  • Valoarea reală în bani: eşti rambursat cu cît “face” bicicleta în acel moment, luîndu-se în considerare gradul de uzare.
  • Costul înlocuirii: ţi se dau bani echivalenţi cu costul înlocuirii bicicletei cu una echivalentă în acel moment.

Dacă eşti implicat într-un accident cu bicicleta şi persoana vătămată decide să te cheme în instanţă, eşti acoperit de poliţă. În cazul în care vătămezi pe cineva, asigurarea poate fi între 1.000 şi 5.000 de dolari.

Întrebarea firească este: pe cînd şi în România?

[poll id=”5″]

Sursa şi detalii: Village Soup

Foto: Shutterstock

4 replies on “Asigurarea bicicletei, pentru liniştea biciclistului”

Din experienta proprie se pot face tipuri noi de polite la un asigurator. Trebuie insa sa fie un numar semnificativ de oameni care sa o ceara. In plus ajuta sa ai si un broker de asigurari care sa streseze asiguratorul.
Ex personal e ca acum sunt disponibile asigurari pentru participari la evenimente sportive.

Mai pe scurt, o alta operatiune mascata pentru demararea unei campanii pentru obligativitatea asigurarii biciclistilor/bicicletelor. Explozia miscarii “biciclistice” din ultima vreme este “mana cereasca” pentru asiguratori, un nou domeniu de exploatat !
Asa s-a inceput si cu asa-zisele piste pentru biciclisti, niste “facaturi” fera aplicatie practica, din care unii au avut de castigat.
Eu n-am niciun chef sa ma asigur ca biciclist si nici bicicleta ! Astazi sunt simple idei “binevoitoare” si peste un timp vor deveni obligatorii !

Fir-ar, mi-ai demascat planul! Acum asiguratorii vor accepta şi bicicletele…

Dar o asigurare de raspundere civila se poate face? Sa zicem ca merg pe strada cu bicla si ating o masina. Prefer sa fiu asigurat decat sa trebuiasca sa platesc pagubitului o suma care poate fi importanta. Mai ales ca regulile de circulatie pentru biciclisti sunt extrem de restrictive si majoritatea biciclistilor nu le respecta (ma includ si pe mine), deci in cazul unei coliziuni pot fi gasiti usor vinovati.

Comments are closed.