Defilarea fotomodelilor în costum pe bicicletă, cu ocazia lansării centrului Cicloteque din Parcul Drumul Taberei, m-a făcut să mă simt prost. Eu credeam că fac un lucru bun pentru mine şi pentru mediu dacă merg aproape zilnic cu bicicleta. Provindu-i pe acei băieţi, fotomodeli şi vedete, am aflat că nu este aşa, dacă nu sunt îmbrăcat în costum.

Prima întrebare ar fi: pe ce bani să-mi iau costum? A doua: unde să merg îmbrăcat aşa?

Emisiunea lui Lucian Mîndruţă din acea seară, la care au fost invitaţi Dragoş Bucurenci şi Adina Buzatu, a fost revelatoare. De acolo am aflat că te îmbraci astfel dacă lucrezi într-un loc unde eşti plătit foarte bine şi unde ţi se cere o anumită prestanţă. Facultatea nu îndeplineşte aceste condiţii, deci pentru moment e bine şi în pantaloni H&M şi tricou cu Bicla.ro.

Tot de acolo am aflat:

  • Pot purta şosete cînd pedalez numai dacă sunt scurte sau lungi. Nu e bine să fie medii, adică să se vadă şi o parte din şosetă şi o parte din mărar. Albe sigur nu, colorate da, dar asortate la costum.
  • Ca să evit transpiraţia, mă îmbrac cu materiale naturale. Vara, stofă fină de lînă. Nu e bine să-ţi dai cu parfum înainte, mai ales dacă n-ai făcut duş.
  • Bicicleta să aibă o culoare constrastantă cu ţinuta mea. Bicicleta neagră dă o impresie de sumbru.
  • Snobism este atunci cînd te îmbraci pe bicicletă inadecvat pentru situaţie sau destinaţie.
  • Mersul pe bicicletă e cea mai bună cale de a da jos burta.

E clar, sunt deprimat. Am multe de făcut: să dau jos burta, să-mi iau costum, bicicletă de altă culoare, şosete nici prea-prea nici foarte-foarte, să fac duş mereu, să zîmbesc constant, să mă ţin ţanţoş. Of, cîte responsabilităţi are un viitor bărbat superb ecologist!

Explicaţie foto: Eu, după ce respect sfaturile din emisiunea lui Mîndruţă. (Sursa: Mai Mult Verde Facebook)