Categories
De toate

Bikesharing reinventat: sistemul de blocare e pe bicicletă

Pînă acum, sistemele de bikesharing constau în staţii “inteligente” de unde îţi deblocai bicicleta. Sobi foloseşte sistemul de blocare instalat pe bicicletă şi rasteluri normale.

Noul sistem de închiriere publică se bazează pe GPS şi un dispozitiv mobil.

Ca să beneficiezi de o bicicletă, e simplu: intri în aplicaţia specială, localizezi cea mai apropiată bicicletă Sobi disponibilă, o rezervi. În următoarele 15 minute, o găseşti, introduci codul care ţi-a fost furnizat şi bicla e a ta pentru un timp.

Avantajul este că nu se mai folosesc staţii de închiriere costisitoare şi complicate din punct de vedere tehnologic. Sobi (Social Bicycles) foloseşte GPS pentru urmărirea bicicletelor prin satelit şi rastelurile normale din oraş care aparţin proiectului sau orice alt punct fix de care se poate prinde sistemul special antifurt al bicicletelor. Dacă returnezi bicicleta într-un rastel propriu Sobi, primeşti un credit pe care-l poţi folosi la următoarele rezervări.

În octombrie, vor fi gata primele 60 de biciclete din acest sistem. Fondatorul Ryan Rzepecki plănuieşte un sistem complet în 2012. Compania caută acum fonduri pentru implementare şi dezvoltare.

Detalii tehnice despre proiect