Proiectul Pedala urbană a intrat în faza a doua a competiţiei Raiffeisen Comunităţi.

Dacă în prima etapă selecţia în competiţia pentru bloggeri s-a făcut pe baza unei scrisori de intenţie, de data aceasta a trebuit să furnizăm mai multe detalii, documente şi să arătăm că ştim ce şi de ce vrem să facem dacă vom primi banii.

Pedala urbană este un proiect dedicat bucureştenilor care merg cu bicicleta, dar mai ales celor care încă au temeri faţă de acest demers. Dacă proiectul ne va fi aprobat, vom fi prezenţi o lună în oraş în două moduri:

1. În prima fază, vom avea un stand undeva în centrul oraşului. Vom sta de vorbă cu oamenii, le vom oferi materiale informative, îi vom încînta cu filmări, dar îi vom şi pune la treabă, pe una sau două biciclete montate pe trainere.

2. În partea a doua a programului care se va desfăşura în noiembrie, vom merge în firme şi le vom demonstra angajaţilor că nu e rău să lase uneori deoparte maşina şi să dea la pedale.

În Bucureşti, majoritatea bicicliştilor încă folosesc bicicleta ca mod de distracţie ocazională şi agrement, prin plimbări în parcuri sau pe distanţe scurte. Totuşi, bicicleta începe să fie percepută şi ca mijloc de transport alternativ, o soluţie la problema traficului, iar numărul bicicliştilor începe să fie din ce în ce mai mare. Prin Pedala urbană, ne propunem să mărim numărul bucureştenilor care scapă de prejudecăţile privind pedalarea în oraş, în aşa fel încît în primăvara lui 2012 să fie gata să ia ghidonul, nu volanul, în mîini.

În afară de site-ul oficial, mai găsiţi detalii şi pe pagina de Facebook a programului de grant-uri.

Faza a doua se bazează mult şi pe voi: este momentul să ne votaţi, să arătaţi că ciclismul urban înseamnă să poţi pedala în siguranţă şi cu bucurie pe străzile Capitalei. Dacă vom fi mulţi, vom putea cere mai mult autorităţilor locale.

Pentru a vota ideea noastră, urmaţi doi paşi simpli:

1. Vă faceţi un cont pe site-ul oficial.

2. Selectaţi „Pedala urbană” din lista proiectelor pentru Bucureşti şi apăsaţi „Votează”.

Din 12 septembrie, puteţi vota Pedala urbană pînă în 30 septembrie!