saua_masculina

Brăduţ m-a provocat la duel şi e preocupat de sănătatea mea de sub centură. În articolul de pe blog ne dă ca exemple de biciclişti vorbitori pe mine şi Dragoş, dar numai pe mine mă ia la întrebări. El zice că, dacă mergi pe bicicletă, nu te mai ridici decît în picioare la un moment dat. Brăduţ invocă, în sprijinul afirmaţiei sale, un studiu trist din 2005.

Sunt cîteva probleme aici:

– studiul este vechi şi este la fel de relevant ca alea care spun că telefoanele mobile afectează aparatura de la bordul avioanelor

– studiul spune că motivul este şaua bicicletei, dar din 2005 încoace am evoluat şi există şei cu forme speciale pentru bărbaţi

– studiile de acest gen se validează în vreo 30 de ani, nu de pe un an pe altul. Este ca şi cum am spune că televiziunea afectează comportamentul copiilor. Vom vedea asta prin anul 2050.

Mă gîndeam că totuşi e mai bine în şaua ergonomică, creîndu-mi propriul traseu prin aşa-zisa capitală decît cu fundul aplatizat pe scaunul maşinii, înghiţind la semafor gaze, căldură, înjurături şi nervi. Altă chestie e că nu stau toată viaţa în şa, ci mă mai dau jos şi verific care e situaţia. Azi-noapte era foarte bună. Dar dacă chiar o fi să se întîmple, mai avem o soluţie: stăm de vorbă. Sau citim o carte.

(foto: moonsaddle.com)