Categories
Eco!

Chiftele suedeze pe două roţi

Weekend-ul trecut a fost suedez. De mult voiam să merg la IKEA pe bicicletă şi, cînd am văzut vremea frumoasă, am zbughit-o.

Traseul: evident, pe la Piaţa Unirii, înainte pînă la Romană, apoi spre Victoriei. Sincer, am vrut să folosesc “pista” de la Romană încolo, dar era periculos, aşa că am luat-o pe stradă, cătinel. Apoi, pe pistă de la Muzeul Ţăranului. Am făcut greşeala să o iau pe la Ambasada Chinei, dar să nu faceţi ca mine. Drum prost, piatră cubică, aglomeraţie. M-am întors de la IKEA pe la Băneasa, Piaţa Presei Libere, Victoriei etc.

Parcare de biciclete în faţa marelui magazin. Două lanţuri – magazinul e suedez, dar oamenii români.

Înăuntru, muzeu, dar normal că nu venisem pentru mobilă ci pentru mîncare. Ştiţi voi, ieftin ca la cantina Parlamentului. Încă există tendinţa românilor de a bea mai mult suc decît pot, doar pentru că îţi poţi reumple paharul. Eu am băut bere.

Am luat un covoraş de stat pe jos la laptop, dar l-a inaugurat pisica de cum l-a văzut, rostogolindu-se pe el. Din cauză că am o cameră ca de cămin în apartament, unde nu pot agăţa umeraşe, am luat un suport din ăla de tip curea, de prins pe uşa de la balcon, pe care-mi agăţ costumele smart casual cînd e cazul.

Plus caviar, pîine specială şi un fel de hamburgeri dar din cartofi. Cam cît intră într-un rucsac.

Vă invit să profitaţi de ultimele zile de căldură pentru a trage o tură cu bicla, măcar pînă la Herăstrău şi înapoi. Sunetul frunzelor strivite de cauciucuri creează o atmosferă destul de plăcută pentru oraşul ăsta oribil.

9 replies on “Chiftele suedeze pe două roţi”

daca orasul asta e oribil, de ce mai stai in el? iar daca nu esti bucurestean, nu vad ce pretext ai mai putea gasi.

Daca mă iei aşa tare, găsesc două motive:

1. De-al naibii
2. Pentru că aici îmi e locul de muncă

Hai, pe bicle, să facem mai frumos oraşul ăsta împuţit!

Pai si cum faci mai usor traseul cu bicla? Deja protesteaza si pietonii, si bikerii, si, din cate am observat, si cainii sunt cam ofticati si incep sa latre prin intersectii. Asa ca ma gandesc la alternative subterane, si nu ma refer la metrou :)

Ultima data cand am avut un accident cu bicla in trafic greu se intampla pe Mihai Bravu, cand un nene cu un Logan m-a depasit ca sa opreasca fix in fata mea, in fata semnului cu oprire interzisa, fara sa semnalizeze, ca sa coboare o baba. I-am accidentat grav portbagajul si mai aveam putin si intram prin geamul din spate, ca o domnisoara usor scarbita de trafic,, insa bicicleta era doar putin zgariata.
Concluzia: si o bicicleta e mai rezistenta ca un Logan :)

Cum adică cum faci mai uşor traseul cu bicla? Nu am observat proteste, în weekend-ul ăsta a fost chiar linişte. Am mers şi azi cu bike-ul de 350 de lei şi a fost în regulă, chiar cu rucsacul cu laptop în spate. Restul sunt scuze.

Sa-ti dau un exemplu de traseu: Grigorescu-Obor. Faci o ora. Cu metroul ajungi in 20 de minute :)

Eu am mers cu bicla mea cand am avut parte de incidentul de care am povestit. Nu sunt scuze, sunt lucruri care se pot intampla oricui.

Tot nu înţeleg. Ce treabă are traseul meu cu al tău? Oricum, faci o oră dacă mergi pe “piste”.

Eu fac de la Eroii Revoluţiei la Leu 25 de minute, poate cu metroul mai puţin dacă nu e aglomerat, dar e altă senzaţie: dai din picioare, trăieşti, te opreşti unde vrei, te uiţi superior la amărîţii de la volan care avansează 3 metri în 3 minute etc.

Ideea era de a merge prin Bucuresti cu bicicleta. Nu pe piste, ci pe strazi si scurtand drumul prin parcuri. Uneori e imposibil sa mergi pe trotuar, alteori e imposibil sa mergi pe strada.

Intr-adevar, e alta senzatie. Eu, care ma opresc din pedalat, mai trag o tigare si cand pornesc calare vad doua babe care stau de povesti pe un trotuar ocupat de pista in intregime si constat ca nu le pot evita pentru ca accesul prin lateral spre strada e blocat de parcarile rezidentiale.

Eu aş face aşa: aş renunţa la ţigară pentru că mă ucide mai repede, aş claxona la babe de departe şi aş face piftie cu ele de aproape, în caz că nu s-au prins.

Aseara mi-am luat bicla si am facut urmatorul traseu: Favorit (Dr. Taberei), Cotroceni, plevnei gara de nord, grivita, sos chitila si inapoi. Este de groaza, sunt animale care merg cu masinile pe trotuar, pe sosea nu te baga niciunul in seama, trotoarele sunt praf, este o adevarata aventura sa te plimbi cu bicla prin bucuresti si sa mai scapi si cu viata

Comments are closed.