Weekend-ul trecut a fost suedez. De mult voiam să merg la IKEA pe bicicletă şi, cînd am văzut vremea frumoasă, am zbughit-o.

Traseul: evident, pe la Piaţa Unirii, înainte pînă la Romană, apoi spre Victoriei. Sincer, am vrut să folosesc „pista” de la Romană încolo, dar era periculos, aşa că am luat-o pe stradă, cătinel. Apoi, pe pistă de la Muzeul Ţăranului. Am făcut greşeala să o iau pe la Ambasada Chinei, dar să nu faceţi ca mine. Drum prost, piatră cubică, aglomeraţie. M-am întors de la IKEA pe la Băneasa, Piaţa Presei Libere, Victoriei etc.

Parcare de biciclete în faţa marelui magazin. Două lanţuri – magazinul e suedez, dar oamenii români.

Înăuntru, muzeu, dar normal că nu venisem pentru mobilă ci pentru mîncare. Ştiţi voi, ieftin ca la cantina Parlamentului. Încă există tendinţa românilor de a bea mai mult suc decît pot, doar pentru că îţi poţi reumple paharul. Eu am băut bere.

Am luat un covoraş de stat pe jos la laptop, dar l-a inaugurat pisica de cum l-a văzut, rostogolindu-se pe el. Din cauză că am o cameră ca de cămin în apartament, unde nu pot agăţa umeraşe, am luat un suport din ăla de tip curea, de prins pe uşa de la balcon, pe care-mi agăţ costumele smart casual cînd e cazul.

Plus caviar, pîine specială şi un fel de hamburgeri dar din cartofi. Cam cît intră într-un rucsac.

Vă invit să profitaţi de ultimele zile de căldură pentru a trage o tură cu bicla, măcar pînă la Herăstrău şi înapoi. Sunetul frunzelor strivite de cauciucuri creează o atmosferă destul de plăcută pentru oraşul ăsta oribil.