bicla_sncf

Ştiu că nu pare mare lucru, dar este un avans.

CFR a decis să introducă vagoane cu spaţii de depozitare pentru biciclete şi schiuri, deocamdată pe două trenuri spre Braşov. Spaţiul e limitat şi nu ştiu cum ai putea afla dacă mai e loc şi de bicla ta, eventual înainte să ajungi la gară. Cică e nevoie de o cheie pentru dulapul respectiv, care se poate obţine din gară, cu 50 de bani. Evident, totul e pe bază de zvonuri la noi, pentru că nu se va mişca vreodată un reporter român din birou, pentru a afla informaţii la prima mînă.

Sper că iniţiativa a fost luată în urma sondajului de pe site-ul CFR, la care au răspuns zeci de mii de utilizatori.

Comunicatul CFR-ului

CFR Calatori informeaza pasagerii ca, incepand cu data de 13 noiembrie 2008, va fi introdus permanent, in compunerea trenurilor de pe ruta Bucuresti Nord – Brasov si retur, cate un vagon prevazut cu spatii pentru biciclete si/sau schiuri, dupa cum urmeaza:

* Acc1745/1746, cu plecare din Bucuresti Nord la 07.30 si sosire in Brasov la 10.19;
* Acc 1621/1622, cu plecare din Brasov la 17.15 si sosire in Bucuresti Nord la 20.25.

Acest serviciu este gratuit, iar capacitatea de transport pe vagon este de 8 biciclete si/sau de 24 perechi de schiuri. Instructiunile de asigurare si de depozitare ale bicicletelor si/sau ale schiurilor sunt afisate in vagon.
Inainte de efectuarea calatoriei, pasagerii sunt rugati sa solicite la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara informatii privind rutele si orariile trenurilor.

Informatii legate de orarii, tarife, circulatia trenurilor, oferte, etc. sunt disponibile si la telefon: 021/9521 pentru trafic local, 021/314.55.28 (Agentia nr. 1 Bucuresti) pentru trafic international si pe site-ul www.cfr.ro.

Bineînţeles, nu veţi afla mare lucru în plus dacă veţi suna la acele numere de telefon şi nici pe de pe site, pentru că nu va fi accesibilă secţiunea CFR Călători.

Menţiune: fotografia e dintr-un tren TER din Franţa