Merită să mergi la Tîrgul pentru o viaţă sănătoasă de la Muzeul Ţăranului Român (deschis pînă duminică, între orele 10 şi 18, intrarea 6 lei sau 2 lei pentru studenţi), pentru că sigur pleci cu ceva bun. Eu am plecat ieri dimineaţă de acolo cu o pălincă de mere şi nişte cosmeticale, dar am şi mîncat o varză cu mămăligă la botul calului (pardon, al bicicletei).

Nu sunt prea mulţi expozanţi, comparativ cu alte tîrguri. Dar găseşti mîncare, băutură, cosmetice, cărţi, biciclete, haine, plante etc. Toţi cei prezenţi sunt producători sau importatori la prima mînă ai produselor.

M-a ademenit rulota cu mezeluri şi m-a uimit faptul că nu arată ca salamurile şi alte cărnuri de supermarket. O mare parte din secret constă în mirodeniile cu care e dată carnea. Am mai văzut pîine dietetică, dulci cozonaci, plăcinte surîzătoare, sucuri de fructe proaspete, vin din struguri netrataţi chimic.

Cei de la Douaroti.ro erau acolo cu unele exemplare expuse. Am descoperit tot acolo bicicleta pliabilă Metropolis, la 600 de lei, deci o bicicletă pentru cei fără fiţe sau care nu au 1.500 de lei pentru un Dahon sau un Brompton modest.

Vorbele mele nu fac doi bani, mergeţi să vedeţi! Chiar dacă va ploua, pentru că există standuri acoperite şi mai sunt multe de văzut şi în interior.

Foto: Bicicletepliabile.com