Azi s-au nimerit mai multe lucruri şi s-au aliniat cîteva planete la ordin. Deci s-au întîmplat nişte lucruri importante. Trei, Doamne!

barnett

1. Videochat la Realitatea.net cu Hurezeanu şi ambasadorul Marii Britanii

S-a vorbit despre ecologie. S-a trecut prin generalităţi, s-au făcut declaraţii pompoase. Ambasadorul a venit la emisiune cu maşina, Hurezeanu a spus că bicicliştii le înjură pe mamele cu cărucioare cu copii. Atît a înţeles el din viaţa în Bucale (bănuiesc că Emil merge zilnic pe bicicletă, deci ştie ce zice). A fost mai interesant chatul din partea dreaptă a ecranului, mi-a confirmat faptul că românii au de învăţat întîi limba română, apoi tabla înmulţirii, apoi ecologia asta ciudată cu apa întreruptă cînd te speli pe dinţi.

ziua_verde

2. Harta verde şi ziua cea mai verde

Harta verde a Bucureştiului este o hartă personalizată, îţi arată muzeele cool, terasele funky şi atelierele de reparat bicle de mii de euro. A fost actualizată şi s-a dat azi de veste. De Ziua cea mai verde am aflat de la Copacul de hîrtie, cînd soră-mea a zis că ar vrea să recicleze hîrtia de la serviciu. Ziua asta va fi în 17 mai. Evident, concerte, standuri, ştaif.

11th

3. RepapeR la FJSC

Studenţii din ani mici şi Cristi au putut să facă mai multe:

  • i-au convins pe cei de la Eco Rom Ambalaje şi Urban să monteze trei tomberoane din alea „clopot” jos la Leu, pentru reciclare selectivă
  • i-au convins pe cei de la Caţavencu să monteze o cutie la intrarea în sediul de la etajul 6, în care să apară numere gratuite din revistă, la momentul oportun
  • au adus pubele selective pentru a fi plasate strategic pe holuri
  • au proiectat în seara asta The 11th Hour, iar la sfîrşit au dat premii eco de la Meli Melo (aşa am plecat şi eu acasă cu o taşcă cu smiley-uri pentru iubită)
  • un site pe domeniu propriu

Am mers cu bicla la eveniment şi am dus vreo 4 kile de reviste, că aşa era înţelegerea în afiş.

Ca lumea ar fi ca aceste alinieri de planete să fie zilnice şi mereu să determine trei ceasuri bune.