Categories
Eco!

Ziua Europei: hai cu bicicleta!

ziua_europei

Fiecare arată în 9 mai în felul lui că e european, în ţările civilizate din UE. Bicicliştii bucureşteni ar putea arăta că vor să devină europeni şi că vor şi ei piste şi facilităţi ca la Amsterdam, Berlin şi Paris. Edilii noştri vor arăta că suntem români, cu sarmale şi circ. Alţii oferă evenimente mai serioase.

I-auzi:

  • Spectacol de lumini, sunet şi dans la Arcul de Triumf, de la 20.30, azi. Arcul poate fi vizitat gratuit în 9 şi 10 mai. Circulaţia închisă în jurul arcului între 20 şi 22.
  • La Obor, sarmale gratis, din partea primăriei sectorului, de la ora 11. Puneţi-vă la coadă de azi. Plus concert cu Gheorghe Turda şi Ştefania Rareş. La sfîrşit, se dă drumul la 1.500 de porumbei, ca la nuntă.
  • La Operă, Macbeth cu Murzaev, în reprezentaţie specială.

  • În parcul Drumul Taberei, de la ora 18:00, spectacol de sunet şi lumină. Concert cu Luca Villani, maestru al chitarei clasice. Tot acolo, duminică, între 19:30 şi 22, concerte cu Bambi, Connect-R şi Fly Project.
  • În parcul Tineretului, concert Mandinga la Cafeneaua Actorilor.
  • În parcul Carol, între 17.30 şi 19.00, vor concerta orchestrele Bucharest Wind Orchestra şi Mihalache Band.
  • În Herăstrău, se inaugurează în 9 mai Teatrul de Vară, administrat de Arşinel, printr-un concert al lui Vlad Miriţă şi al invitaţilor săi. Intrarea liberă. (info via Alex Brie) Nici măcar pe site-ul lui Miriţă nu aflăm ora de începere.
  • În parcul Izvor, în 9 şi 10 mai e concurs internaţional de gătit. Pînă unde miroase oare?

Partea bună e, de exemplu, că la Arcul de Triumf se închid bulevardele din jur timp de două ore. Deci hai cu bicla pe mijlocul şoselei!

5 replies on “Ziua Europei: hai cu bicicleta!”

Nu stiam de manifestarea europeana cu iz de sarmaluta.

Cred ca merita mers la Arcul de Triumf si la spectacolul de la 18:00 in parcul Drumul Taberei – sunet si lumina. Mabeth intra bine-inteles si el in categorie.
Imi pare rau ca nu o sa ajung decat duminica in Bucuresti!

Cat despre piscoturile populisto-electorale – e campanie, asa ca o sa mai tot fie. Macar se mai ingrasa pensionarii, saracii si cainii.

Salve!

Sayadinna, dacă nu se organizează nimic atunci mergi la concertul Sarmalele Reci diseară, în club La Taclale. Merită 25 de lei.

Titus, în principiu nici nu ai cum să afli ce se întîmplă în Bucale decît dacă faci investigaţii online şi offline. Iar de sarmale nu trebuia să ştie multă lume, nu erau decît 31.000 de bucăţi. Dacă ajungi duminică în Bukreş, poţi merge la Festivalul Filmului European.

Sper sa ajung in timp util pentru festival. Mersi de recomandare.

Intradevar, ca sa gasesti evenimentele de calitate din Bucuresti, trebuie scormonit bine, incepand cu Google, apoi portaluri de seara si terminand cu ghiduri de seara.

Comments are closed.