Două victorii azi, înainte şi după plimbarea spre Parcul Copiilor. Cu Piedone n-am imagini, dar chiar am dat mîna cu el, ca să spun şi eu că am cunoscut un primar de sector. Era pe un scuter şi supraveghea cu atenţie foişorul cu distribuitoare automate de la catarg. I-am spus că se vede o schimbare faţă de atunci cînd am făcut marşul bicicliştilor şi partea aia din Parcul Tineretului arăta jalnic. M-a îndemnat să văd şi fîntîna şi ne-am urat sănătate.

În schimb, s-a nimerit să filmez tocmai cînd o blondă la volan voia să mă calce. I-am explicat prin cuvinte care sunt în DEX că nu e frumos să avanseze pe „piste” taman cînd e biciclistul pe acolo. Nu cred că ştia să vorbeşte, dar a dat din volan şi mi-a facut loc. Se vede mai bine în acest frumos clip vesel:

Parcul Copilului, proaspăt inaugurat de Cristian Popescu, primarul sectorului 4, e de fapt Parcul Tineretului în partea dinspre Văcăreşti, care arată mai bine acum. Au asfaltat, au pus bănci, există spaţiu de joacă organizat pentru copii, există piste de karting, terenuri sintetice de baschet şi fotbal, mese de ping-pong, ba chiar şi un spaţiu de grătare, cu vreo 15 grătare din beton din ăla, cu nişte tomberoane generoase lîngă ele.

Lumea era relaxată, am văzut vreo 10 modele diferite de bicle, inclusiv „chopper”, rolleri, ba chiar erau vreo 3 grupuri şi la grătare. Mi-am spălat bicla cu vreo 5 lei cînd i-am rugat pe băieţii de la REBU, dar am murdărit-o la loc în băltoacele create tot de ei. Apropo, mare risipă de apă, mai ales că s-a demonstrat că nu aşa se răcoreşte asfaltul.

La întoarcere, un nenică pe un Pegas recondiţionat venea din sens opus pe la Academia Militară cărînd în lada din spate cartofi. Mi-a băgat alarma şi mi-a zîmbit. Eu am dat din cască încurajator şi am crispat un zîmbet, că eram în urcare.

Deci poate mai merg şi mîine. Hai şi voi, trebuie să mai ieşiţi din casă, iar cînd faceţi asta pe două roţi e ca şi cum v-aţi retrăi copilăria!