Categories
Multimedia

Din arhivă: The Bicycle Thief (2006)

Miles nu e un tip obişnuit. Este ceea ce americanii numesc un “geek” şi are un portret în camera lui cu Lance Armstrong nud pe bicicletă. Poartă ochelari cu dioptrii mari pe bicicletă şi-şi ţine mereu casca pe cap. Dar cînd un străin îmbrăcat în costum începe să fure biciclete din oraş şi să omoare proprietarii care se nimeresc pe lîngă ele, Miles simte că are o misiune.

Episodul 1 al filmului The Bicyle Thief creează o atmosferă de tip thriller şi conţine intriga. Al doilea episod ne introduce în acţiunea dinamică, presărată cu momente tensionate punctate de o muzică originală. Asemeni clişeelor privind transformarea personajului ce devine erou, Miles devine un luptător. Antrenamentele fizice şi psihice îl transfigurează.

Va reuşi Miles să-l prindă pe străinul hoţ de biciclete? Urmăriţi mai jos cele două episoade ale filmului creat de Sam Fuller şi Noah Posnick.

Există şi un al treilea episod, mai puţin vizionat şi ceva mai deosebit decît primele două. Păcat, pentru că este chiar un episod şocant care conţine un mare secret al lui Lance. Iată-l şi pe acesta:

[flashvideo filename=video/bike_thief3.flv /]

Serialul era menit să aibă mai multe episoade, dar nu a fost prea bine primit. Prea experimental, prea ironic, prea intelectual pentru publicul obişnuit cu Ice Age şi Matrix.

2 replies on “Din arhivă: The Bicycle Thief (2006)”

Cel mai probabil nu a fost bine primit tocmai pentru faptul ca-l punea peLance intr-o imagine proasta. Chiar daca oamenii gandeau ca e doar un film, in mintea lor tot se gandeau si laposibilitatea ca acel secret sa existe. Pacat ca nu au mai cotinuat. Ar fi iesit ceva interesant.

Faza cu Lance a fost episodică şi ironică, îm mod clar. Nu cred că filmul a fost apreciat drept prost de către fanii ciclismului sau ai lui Lance. Dar asta e soarta filmelor independente şi nepromovate masiv.

Comments are closed.