trei-copy

Ultima dintre ele vorbeşte despre Turul Franţei şi are drept personaje trei figuri importante din ciclismul mondial: Lance Armstrong, Marco Pantani şi Jan Ullrich. Se folosesc fragmente biografice şi citate din interviuri pentru a se recrea cele trei personalităţi pe scena teatrului Delicatessen din Londra. Spectacolul se mai joacă pînă în 1 august.

Helen Pidd de la ziarul Guardian remarcă un lucru important: în cadrul reprezentaţiei Pedal Pusher, nu se folosesc biciclete! Ar fi fost facil şi prea direct. Cursele sunt simulate în diverse moduri, citiţi articolul ei pentru a vă lămuri.

Nu este prima piesă inspirată de lumea bicicletei. În 2007, în piesa The Bicycle Men, a apărut actorul care-i dă vocea lui Homer Simpson, dar cronicile nu au fost prea laudative. Era o simplă piesă romanţată, care folosea pretextul unui concurent de la Turul Franţei rătăcit într-un sat din Hexagon.

În 2002, teatrul scoţian Boilerhouse a pus în scenă piesa Running Girl. Personajul principal aleargă spre casă, dar nu pe o biclă, ci pe o bandă de antrenament. Cine ştie, poate următoarea interpretare va fi cu o bicicletă…

În filme, în schimb, bicicleta apare ca personaj principal sau secundar destul de des. Eu mi-am adus aminte de Ladri di biciclette şi de Pee Wee’s Big Adventure. Diseară, la Verona, veţi putea vedea Ladri şi alte două filme, în grădina răcoroasă.