ACTUALIZARE

Din Evenimentul zilei:

„Un grup de entuziaşti, pasionaţi de mersul pe bicicletă. O idee. Trei plimbări noaptea pe bicicletă prin Capitală. Într-un cuvânt ciclopromenada. Un proiect care nu a avut viaţă prea lungă odată ce autorităţile au adus în discuţie cuvântul lege. Şi anume că să te plimbi cu bicicleta noaptea, prin oraş, în grup mare, încalcă Legea 60/1991, care interzice orice manifestări publice după ora 23.”

(Vezi cum a fost la Ciclotura de toamnă)

După ce la ediţia a treia au venit vreo 450 de biciclişti din Bucureşti, lucru care a atras mînia poliţiei şi o amendă pe care am plătit-o eu şi Bogdan (n-am anunţat atunci pentru că n-am vrut să stric bucuria participanţilor), iată că lucrurile s-au lămurit. La audierile de azi de la primărie, la care au participat Ionuţ şi Marius (în faţa cărora mă scuz şi pe această cale că n-am putut veni), s-a precizat că astfel de manifestări sunt ilegale în Capitală după ora 22.

Reprezentanţii primăriei ne-au oferit intervalul orar 11-14, sîmbătă. Hm, ciclopromenadă nocturnă la prînz? Nu rimează. Aşa că eu mă retrag din joc. Joi va mai fi o audiere la direcţia Circulaţie, unde ne aşteptăm să fie scurtat traseul propus. În asemenea condiţii, Ciclopromenada nocturnă îşi pierde spiritul şi veselia.

Cu toate acestea, m-aş bucura dacă Mai Mult Verde reuşeşte să organizeze ceva sîmbătă şi-i ajut cu plăcere. Nu se va numi însă Ciclopromenada nocturnă 4 .