14 Responses

 1. Victor
  Victor at |

  Senzational! Exact asta vorbeam eu ieri cu cineva in timp ce mergeam pe trotuarul din Salajan prin zapada pana la genunchi. Bineinteles ca soseaua era neagra si in intersectie un burtos negocia spaga cu un politist pt ca depasise viteza maxima (avea si cum pe soseaua buna)
  Nu mai zic ce e in Pipera si prin ce trebuie sa treci ca sa ajungi la serviciu…

 2. stere
  stere at |

  In plus fata de asta – frate, sa scoata naibii toate liniile de tramvai din oras… in locul lor sa faca benzi speciale pentru masini sport (pe axul drumului). Nu le e rusine? Sa ajunga pleaba mai repede cu tramvaiul decat eu cu gipanul?

  Plus de asta, sa scoata si troleibuzele, ca poate vreau si eu sa opresc la o shaworma – unde parchez masina, ca daca o las sub linia de troleu ma streseaza soferu’ s-o mut, ca cica are calatori, are un orar de respectat etc.

  Nu, nene, sa mearga poporu’ in comun doar cu metrou’… ca p-acolo oricum n-am cum sa intru cu masina, deci, nu ma afecteaza. Si oricum majoritatea pitzi-urilor merg pe strasse, sa poata si baiatu’ sa le f…luiere!

 3. George Hari
  George Hari at |

  Victor, şi în jurul cărei sume se învîrtea tîrguiala?

  Stere, dar parcurile alea pentru copii de lîngă blocuri chiar sunt necesare? De ce nu parcări în locul lor? Copiii se pot juca şi în apartamente, ce naiba!

 4. Tea
  Tea at |

  Parerea mea de pieton-biciclist-sofer este ca ar trebui sa ne toleram un pic unii pe altii:
  si pietonului ii e greu sa ocoleasca masinile parcate pe trotuar, si biciclistului ii e greu sa se fereasca de masinile in viteza, si soferului ii e greu sa puna frana brusc atunci cand aluneca pe jos… ah, dont I just get the best of all worlds? :D

 5. George Hari
  George Hari at |

  Tea, nu mai avem timp pentru astfel de atitudini eco-pacifiste. Trebuie să apelăm la soluţia finală: spînzurarea pietonilor şi deportarea bicicliştilor (numai pronunţînd cuvintele mi se face scîrbă de ei). Vreau să merg liber cu maşina oriunde doresc în oraşul meu!

 6. Victor
  Victor at |

  Pai zicea ca-i da pentru ca nu avea centura doar, adica 50 lei, plus 50 de lei in buzunarul “omului legii” :)

 7. Bogdan
  Bogdan at |

  multumesc plugurilor marca prigoana care au curatat soseaua luna, ca sa pot eu sa merg linistit pe ea (in mod pietonal). trotuaru e over rated oricum, plin de parcari in solzi.

 8. Spiritul timpului
  Spiritul timpului at |

  Crucea lui David pe ei si directia Dachau. Si nenorocitii de maturatori care imi strang mie cojile de seminte si tigarile aruncate pe geam…si nenorocitii de pe gunoiere. Niste animale, ma incetinesc din treaba

 9. Tea
  Tea at |

  Sa-ti explic cat de frustrata sunt dupa doua ore de sapat un al doilea loc de parcare in spatele blocului, fix langa cel pe care l-am sapat acum 2 zile (si pe care in aceasta seara troneaza un bou)?
  My eco-pacifistic days are over and out!

 10. Florin Ciocotisan
  Florin Ciocotisan at |

  ce sa mai!? niste tarani domnule! eu vreau sa umblu cu pitzicleta prin bucuresti si nu pot de ei… :))

 11. Alex
  Alex at |

  Multa dreptate ai George… Hai să-ți povestesc întâmplare de alaltăieri cred… ies din bloc să plec la muncă (pieton… of…) și se bagă în seamă cu mine un vecin care dădea la lopată zăpada de lângă mașina personală… Ca orice șofer inteligent, arunca zăpada pe stradă, ca acolo poate or trece ăia cu plugu’ și o strâng.
  Și începe omu’ să se plângă, cum că deja a întârziat o oră, și ce se face el când ajunge la muncă, cum s-o circula… etc.. la care îl întreb, unde anume trebuie să ajungă, și dacă nu se poate folosi de metrou… Ei bine, trebuia să ajungă la Piața Muncii… adică în varianta propusă de mine, 10 minute mers pe jos până la metrou cu care mai pierdea poate 10 minute (o stație) și era la birou… Răspunsul lui? “Și ce vrei să mă fac de râs că merg cu metroul?” Îți dai seama că i-am urat deszăpezire plăcută și l-am lăsat să-și blesteme ziua și zăpada și iarna și pe mama lui…

 12. vasile decu
  vasile decu at |

  Îmi vine în minte începutul romanului Viţelul de aur, de Ilf şi Petrov. Ceea ce mă binedispune.

  Cu toate astea, nu poţi să condamni tehnologia, ci felul în care este folosită de către oameni. Am avut maşină până acum câteva luni, cand am decis să predau leasingul, şi îmi voi cumpăra alta în curând. Pentru că este nemaipomenit să ai maşina, îţi oferă libertate. Şi confort, lucrul cel mai important, să nu uităm, altfel am merge şi acum cu calul (caz în care sunt sigur că aţi fi criticat zgomotul copitelor, emisiile -biodegradabile, ce-i drept, sau vitezomanii care îşi cumpărau cai de rasă pentru a goni pe bulevarde)

  Poţi fi om civilizat şi dacă ai maşină. Totul ţine de personalitate. Iar aici, da, aveţi dreptate, e prăpăd….

 13. Valeria
  Valeria at |

  Dom’ profesor!! M-ati dat gata! Si stiti ce? Aveti foarte multa dreptate! Eu sunt o alta amarata incapabila sa- si cumpere o masina personala. Nu am curajul de a ma imprumuta la banca doar pentru a va face dumneavoastra si altora viata mai usoara! Asa cum nici dumneavoastra nu mi-ati facut viata mai usoara. De ce v-as face acest serviciu? De fapt care e concluzia? Sa mor eu ca-s pieton! Pana
  ma voi imprumuta eu ca sa imi iau masina si pana ma voi imprumuta ca sa am bani de carnet .. Mai eee.. Asa ca Dom’ profesor n-avem ce va face :) Dar noroc ca exista macar acest drept la libera exprimare. Macar atat.

 14. Andra
  Andra at |

  Sarcasmul tău e genial.Felicitări pentru acest post.Eu urăsc iarna tocmai din acest motiv, că nu pot să merg pe jos.Pot eventual să înot până la brâu în mormane interminabile de zăpadă, pe care nimeni nu se oboseşte să le dea la o parte.Şi când ajung acasă, obosită şi cu respiraţia tăiata, parcă nici măcar de înjurat cum se cuvine nu-mi mai arde.

Comments are closed.