Categories
Dezbatere

Să moară pietonii din Bucureşti!

Pedestrians forbidden

Ideea pe scurt

Îi urăsc pe pietonii din Bucureşti care mă împiedică să merg cu frumoasa mea maşină pe frumoasele străzi ale Capitalei! I-aş condamna la muncă silnică pe cei care nu au un automobil personal în acest european oraş.

Ideea pe lung

De cînd cu iarna asta plină de zăpadă, am avut o revelaţie: pietonii sunt cauza pentru care Bucureştiul nu are un transport viabil în oraş! Sărăntocii ăştia care nu sunt capabili să-şi cumpere o maşină personală îmi provoacă dezgust şi mînie. Iată ideea pe lung disecată în cinci idei pe lat:

  1. Din cauza lor, există trotuare. În locul acestor trotuare s-ar putea construi încă o bandă de mers pentru maşini. Ei spun că au nevoie de aceste trotuare pentru a circula. Eu spun că nu au nici un motiv să circule fără maşină în acest frumos oraş.
  2. Pentru că există trotuare, zăpada de pe străzi e depozitată pe ele, în loc să fie înghiţită pe nemestecate de către pietoni, pentru a ne parca şi noi cumsecade gipanul pe trotuarele eliberate.
  3. Trecerile de pietoni sunt nişte invenţii cretine pentru oameni cretini. Ele mă încetinesc, mă fac să mă opresc din cursa mea cu viteza de 10 km/h la oră de vîrf. La naiba cu zebrele şi cu cei care trec pe ele! Ar trebui să devină legal să-i pot lovi pe sărăntocii pe două picioare (a, stai, chiar e legal!).
  4. Pietonii spun că în UE oamenii pot circula pe trotuarele eliberate de maşini şi curate. Eu îi îndemn să-şi ia bocceluţa la spinare şi să se care de aici exact în acele ţări, ca să-mi pot etala liniştit parcul de 5 maşini personale (pentru mine şi nevastă, dar e şi un copil pe drum, plus că se mai pot strica una sau două).
  5. Voiam să fie cinci puncte, aşa că la al 5-lea adaug şi ura faţă de biciclişti, alţi nemernici care ne mănîncă din strada mică şi prăpădită care ne-a mai rămas şi nouă, oamenilor normali, adică proprietari de maşini. Dar despre aceşti inepţi pe două roţi, în alte articole.

Concluzia

Amărîţii umani care nu sunt în stare să se deplaseze decît pe propriile picioare (în loc să-şi facă un credit la o bancă pentru a-şi cumpăra o maşină la un preţ exorbitant, cum am făcut eu) ar trebui însemnaţi pe haine, ar trebui să li se interzică accesul în centrul oraşului şi să fie obligaţi să meargă numai pe anumite străzi.
Felicitări autorităţilor locale care nu fac nimic pentru a le facilita mersul acestor cretini pietoni! Ăştia da oameni! Le doresc să continue marginalizarea pietonilor, ocuparea trotuarelor cu maşinile noastre şi mi-aş dori chiar o înăsprire a legilor în aşa fel încît Bucureştiul să devină cu adevărat un oraş european, adică plin de maşini, învăluit într-un frumos miros de benzină, motorină şi kerosen.
Foto: E-radiography.net

14 replies on “Să moară pietonii din Bucureşti!”

Senzational! Exact asta vorbeam eu ieri cu cineva in timp ce mergeam pe trotuarul din Salajan prin zapada pana la genunchi. Bineinteles ca soseaua era neagra si in intersectie un burtos negocia spaga cu un politist pt ca depasise viteza maxima (avea si cum pe soseaua buna)
Nu mai zic ce e in Pipera si prin ce trebuie sa treci ca sa ajungi la serviciu…

In plus fata de asta – frate, sa scoata naibii toate liniile de tramvai din oras… in locul lor sa faca benzi speciale pentru masini sport (pe axul drumului). Nu le e rusine? Sa ajunga pleaba mai repede cu tramvaiul decat eu cu gipanul?

Plus de asta, sa scoata si troleibuzele, ca poate vreau si eu sa opresc la o shaworma – unde parchez masina, ca daca o las sub linia de troleu ma streseaza soferu’ s-o mut, ca cica are calatori, are un orar de respectat etc.

Nu, nene, sa mearga poporu’ in comun doar cu metrou’… ca p-acolo oricum n-am cum sa intru cu masina, deci, nu ma afecteaza. Si oricum majoritatea pitzi-urilor merg pe strasse, sa poata si baiatu’ sa le f…luiere!

Victor, şi în jurul cărei sume se învîrtea tîrguiala?

Stere, dar parcurile alea pentru copii de lîngă blocuri chiar sunt necesare? De ce nu parcări în locul lor? Copiii se pot juca şi în apartamente, ce naiba!

Parerea mea de pieton-biciclist-sofer este ca ar trebui sa ne toleram un pic unii pe altii:
si pietonului ii e greu sa ocoleasca masinile parcate pe trotuar, si biciclistului ii e greu sa se fereasca de masinile in viteza, si soferului ii e greu sa puna frana brusc atunci cand aluneca pe jos… ah, dont I just get the best of all worlds? :D

Tea, nu mai avem timp pentru astfel de atitudini eco-pacifiste. Trebuie să apelăm la soluţia finală: spînzurarea pietonilor şi deportarea bicicliştilor (numai pronunţînd cuvintele mi se face scîrbă de ei). Vreau să merg liber cu maşina oriunde doresc în oraşul meu!

multumesc plugurilor marca prigoana care au curatat soseaua luna, ca sa pot eu sa merg linistit pe ea (in mod pietonal). trotuaru e over rated oricum, plin de parcari in solzi.

Crucea lui David pe ei si directia Dachau. Si nenorocitii de maturatori care imi strang mie cojile de seminte si tigarile aruncate pe geam…si nenorocitii de pe gunoiere. Niste animale, ma incetinesc din treaba

Sa-ti explic cat de frustrata sunt dupa doua ore de sapat un al doilea loc de parcare in spatele blocului, fix langa cel pe care l-am sapat acum 2 zile (si pe care in aceasta seara troneaza un bou)?
My eco-pacifistic days are over and out!

Multa dreptate ai George… Hai să-ți povestesc întâmplare de alaltăieri cred… ies din bloc să plec la muncă (pieton… of…) și se bagă în seamă cu mine un vecin care dădea la lopată zăpada de lângă mașina personală… Ca orice șofer inteligent, arunca zăpada pe stradă, ca acolo poate or trece ăia cu plugu’ și o strâng.
Și începe omu’ să se plângă, cum că deja a întârziat o oră, și ce se face el când ajunge la muncă, cum s-o circula… etc.. la care îl întreb, unde anume trebuie să ajungă, și dacă nu se poate folosi de metrou… Ei bine, trebuia să ajungă la Piața Muncii… adică în varianta propusă de mine, 10 minute mers pe jos până la metrou cu care mai pierdea poate 10 minute (o stație) și era la birou… Răspunsul lui? “Și ce vrei să mă fac de râs că merg cu metroul?” Îți dai seama că i-am urat deszăpezire plăcută și l-am lăsat să-și blesteme ziua și zăpada și iarna și pe mama lui…

Îmi vine în minte începutul romanului Viţelul de aur, de Ilf şi Petrov. Ceea ce mă binedispune.

Cu toate astea, nu poţi să condamni tehnologia, ci felul în care este folosită de către oameni. Am avut maşină până acum câteva luni, cand am decis să predau leasingul, şi îmi voi cumpăra alta în curând. Pentru că este nemaipomenit să ai maşina, îţi oferă libertate. Şi confort, lucrul cel mai important, să nu uităm, altfel am merge şi acum cu calul (caz în care sunt sigur că aţi fi criticat zgomotul copitelor, emisiile -biodegradabile, ce-i drept, sau vitezomanii care îşi cumpărau cai de rasă pentru a goni pe bulevarde)

Poţi fi om civilizat şi dacă ai maşină. Totul ţine de personalitate. Iar aici, da, aveţi dreptate, e prăpăd….

Dom’ profesor!! M-ati dat gata! Si stiti ce? Aveti foarte multa dreptate! Eu sunt o alta amarata incapabila sa- si cumpere o masina personala. Nu am curajul de a ma imprumuta la banca doar pentru a va face dumneavoastra si altora viata mai usoara! Asa cum nici dumneavoastra nu mi-ati facut viata mai usoara. De ce v-as face acest serviciu? De fapt care e concluzia? Sa mor eu ca-s pieton! Pana
ma voi imprumuta eu ca sa imi iau masina si pana ma voi imprumuta ca sa am bani de carnet .. Mai eee.. Asa ca Dom’ profesor n-avem ce va face :) Dar noroc ca exista macar acest drept la libera exprimare. Macar atat.

Sarcasmul tău e genial.Felicitări pentru acest post.Eu urăsc iarna tocmai din acest motiv, că nu pot să merg pe jos.Pot eventual să înot până la brâu în mormane interminabile de zăpadă, pe care nimeni nu se oboseşte să le dea la o parte.Şi când ajung acasă, obosită şi cu respiraţia tăiata, parcă nici măcar de înjurat cum se cuvine nu-mi mai arde.

Comments are closed.