11 Responses

 1. Andreea
  Andreea at |

  :)) ce tare e articolul. practic si amuzant totodata!

 2. Raluca
  Raluca at |

  O da:))) eu sper totusi ca bicla pe care o inchiriez sa fie in ton cu rochia:P:))

 3. Una politica, una civila si una bonus « Bogdan Antohe

  […] – special pentru fete, dar deschis si domnilor cavaleri; pentru voi, doamnelor si domnisoarelor, George a pregatit cateva sfaturi utile pe bicla.ro […]

 4. Ghiocelul Alb
  Ghiocelul Alb at |

  Bicicleta e un mod placut de evadare din rutina. Imbunatateste sanatatea si infrumuseteaza trupul. Pacat ca nu avem pe unde sa ne desfasuram cu biciletele in siguranta in Bucuresti.
  Dar ce ar mai impozita preaiubitii conducatori, numarul de viteze de la bicicleta?

 5. Anka
  Anka at |

  Am trăit s-o văd și p-asta în România!! Nu pe bune și fără glume :-)! Eram pesimistă, după ce în urmă cu ceva ani am înghițit nu doar bădărăniile și vulgaritățile, dar și mâinile unor nespălați întinse prin geamul lăsat al mașinilor să pună mâna pe fund în timp ce așteptam la semafor, cuminte, în poziție decentă de stand-by pe biklă ….. Și atunci mi-am dat seama că singură nu voi schimba nimic, deci am dăruit cele două city-bikes care le aveam pe atunci și am trecut la stilul sportiv și masculin.
  Sincer, nici acum nu m-aș încumeta să ies altfel prin traficul bucureștean, poate doar în gașcă mare de fuste pe două roți.
  Concluzia este că va trebui să strâng bani și să îmi iau și un city bike potrivit pentru garderoba mea :-) de lady :-)).
  În altă ordine de idei, caut cască cu model de gărgăriță, am văzut duminică la un băiat, poate știe cineva unde există așa ceva în București. Roșie cu buline negre, e bestială!! Am o pasiune pentru buburuze :-)

 6. Anka
  Anka at |

  Hai să mai arunc un comentariu specific feminin, dacă tot dezvoltați ideea de ladies and gentlemen pe două roți: ideea de cavalerism, valorile legate de ”ladies first” sunt oricum pe moarte. Acum eu i-aș întreba pe domni, legat strict de biciclete, de ce au ei impresia că atunci când situația le-ar permite, nu merită să acorde prioritate unei dame? Să luăm un exemplu banal, El și Ea pe bicicletă, nu se cunosc între ei, așteapă să se facă semaforul verde la zebră. Eu m-aș aștepta (vorba vine, că așteptări de genul ăsta nu mai am de mult) ca domnul să nu-și împingă roata în fața, ci s-o lase pe doamnă să purceadă, cu atât mai mult cu cât mai sunt și pietoni amestecați. Nu contează nici un fel de argument aici, de genul ”mă grăbesc”, domnilor. Un astfel de ”domn” a replica o dată: ”Ce vrei fă? Bicicleta nu e de voi, e domeniul bărbaților. Vrei să fii pe teritoriul nostru, atunci nu te aștepta la drăgălălenii! Ia uite la ea, proasto!” și a trecut vâjâind, bine că nu mi-a dat și una peste ochi, nu?! Nu mi s-a întâmplat mie, dar am fost martoră discretă la o scenă de genul ăsta.
  Ca să nu mai spun de teribiliștii care cu orice preț vor să te depășească în trafic, dacă ești de sex feminin.
  Apropos si de asta, pe http://www.ciclism.ro există o discuție fantastică legată de aceste valori: politețe în trafic, avertizarea celorlați bicicliști, respect, reciprocitate. Dacă veți intra să urmăriți discuția, veți fi șocați de abordare. Eu fiind singura prezență feminină și fiind practic ”încolțită” de trei băieți care au declarat că ei circulă cum li se fâlfâie lor prin trafic și nu avertizează pe nimeni, desigur că m-am retras. Nu aveam absolut nici o șansă să discut despre niște valori umane și chiar educaționale care mie mi se par elementare. Concluzia a fost: din cauza unor teribiliști ca voi în trafic, bicicliștii sunt huiduiți, claxonați și blocați pe arterele de circulație din București, pentru că VOUĂ NU VĂ PASĂ!!
  Ahoi! Și plimbare frumoasă mâine, în fuste, îmi pare rău că nu pot veni măcar să fac fotografii și să scriu despre, ca și observator.

 7. zapacita
  zapacita at |

  De dragul acestei adunari o sa scormonesc si eu dupa o rochita de scos la plimbare sambata. Probabil o sa sa arat tare caraghios calarind MTB-ul imbracata asa.
  Anka are dreptate…eu una nu as avea curaj sa merg mai des imbracata in fusta pe bicicleta, pentru simplul motiv ca inca este pliiiin de oameni care incearca sa te pipaie daca treci pe langa ei, sau daca stai la semafor langa masina lor. Ca experiment de weekend va fi cu siguranta placut :)

 8. Ana Dumbara
  Ana Dumbara at |

  Fain, fain! Plimbari de genul asta trebuie facute cat mai des. Poate astfel se obisnuiesc sa ne respecte in trafic :) si nu va mai fi city bikingul in bucuresti atat de periculos (cateodata)

 9. Cotccodac
  Cotccodac at |

  In poza userului Ank e Monica Tatoiu?

Comments are closed.