ACTUALIZARE

Citeşte despre ediţia din 2011 a plimbării Skirtbike.

[audio:skirtbike.mp3|autostart=no]

SkirtBike din 15 mai creşte, creşte… Acum sunt mai mulţi sponsori, mai multe dorinţe de participare, mai multe surprize la finiş, mai mulţi băieţi intrigaţi de această plimbare exclusivistă. Pe cei din urmă îi liniştesc din start: fetele de la Velobello îi acceptă şi pe ei, atît timp cît sunt îmbrăcaţi frumos şi nu se poartă urît. Ca la intrarea în club, deci.

Afişul de mai sus este şi comunicatul cu detaliile practice, dar vin şi eu cu nişte păreri şi sfaturi (deformare profesională de cadavru didactic).

http://www.flickr.com/photos/larsdaniel/3660575473/

1. Asortaţi fusta sau rochia la bicicletă. Nu cred că trebuie să vă mai zic eu asta, dar oricum depinde de buget. Cred că e mai greu să-ţi găseşti o biclă potrivită pentru o fustă sau o rochie din dulap decît invers. Iar dacă vreţi şi cască şi mănuşi, ehei, aici se complică treaba!

http://www.flickr.com/photos/larsdaniel/3973201031/

2. Vremea vă e prietenă. E frumos? Super! Plouă? Depinde cît de mult! S-au făcut filme şi s-au scris cîntece despre beneficiile ploii, nu mai stau eu acum să le enumăr. Totuşi, agăţaţi o pelerină de pe drum sau din magazin, pentru orice eventualitate. Nu, umbrela nu merge decît la Amsterdam, unde biciclistelor nu le pasă.

http://www.flickr.com/photos/larsdaniel/3745908486/
http://www.flickr.com/photos/larsdaniel/3745908486/

3. Încă mai e timp de shopping. Da, ştiu, e un şoc ca nişte fete să vă ceară să veniţi pe biclă îmbrăcate în fustă sau rochie, dar o să vă reveniţi pînă în 15 mai, chiar dacă nu aveţi în garderobă decît vreo 3 blugi. De exemplu, Oana şi Andreea au fost la shopping şi n-au plecat cu mîna goală. Am înţeles că nici cu portofelele goale.

http://www.flickr.com/photos/bike/3716316195/
http://www.flickr.com/photos/bike/3716316195/

4. Legaţi-vă ştrampii! Sună brutal, dar ridicarea picioarelor pentru a acţiona pedalele nu seamănă cu păşitul graţios pe trotuar. E posibil să mai cadă şi ei, săracii. Elastic sau variante mai moderne… rămîne la latitudinea voastră.

http://www.flickr.com/photos/meligrosa/4127032370/

5. Respingeţi bădăranii! Sunt mai multe niveluri: ignorare, înjurare, scuipare, spray, pistol. Nu recomand nimic din această enumerare, dar eu port în general un spray la mine, deşi nu se poate spune că umblu zilnic în kilt. Biciclitul feminin în Bucureşti e încă un sport periculos şi plimbarea fetelor de la Velobello încearcă să schimbe atitudinea asta.

Aceste sfaturi vin după o consultare riguroasă a sute de băieţi şi a cîtorva fete, deci are baze ştiinţifice. Important e să fiţi sîmbătă la Muzeul de Geologie, la ora 16. Sigur se va schimba ceva după aia.

Foto deschidere: Lars Daniel