Sper că nu trebuie chiar 24 de luni pentru a amenaja o pistă pentru biciclete de 40 de kilometri, dar vestea tot e bună. Am aflat de la Pe Bicicletă că proiectul a primit undă verde din partea Comisiei de evaluare a proiectelor din Budapesta. Acum urmează semnarea contractului după care vor începe lucrările efective.

Titlul proiectului este Pe apă şi pe două roţi pe lângă Someş – HUROVELO. Pista va fi realizată pe coronamentul digurilor între Satu Mare şi Fehergyarmat, pornind din dreptul Cartierului M17, va trece prin Vetis apoi graniţa şi ajunge la destinaţie aproape de oraşul maghiar (Radio Transilvania).

Pe partea română traseul cuprinde 18 km de pistă pe digul malului stâng al Someşului iar pe spaţiul maghiar distanţa va fi similară. Valoarea totală a acestui proiect este de 5 milioane şi jumătate de euro, din care peste două milioane va plăti municipiul Satu Mare.

Problema este acum modul în care ajungem la Satu-Mare cu bicicleta. Dar găsim noi soluţii şi la asta, că doar suntem europeni.

Foto: Fehergyarmat.hu