Când văd atâtea acţiuni noi care implică pedalatul nu pot decât să mă bucur şi, desigur, să vi le împărtăşesc. Citeam acum ceva timp un comunicat despre lansarea marşului organizat de Alina Gorghiu şi asociaţia O şansă pentru viitor: este vorba despre Burta jos! (ediţia a treia). Este un marş al tuturor bicicliştilor – pentru ei şi pentru mediu, pe traseul Bucureşti-Mogoşoaia, în data de 19 iunie.

Pentru că, hai să recunoaştem (fără niciun fel de propagandă politică), este un lucru mare ca un parlamentar român să aibă şi astfel de preocupări, am vrut să aflu mai multe detalii direct de la sursă.

Pe Alina Gorghiu o cunoaşteţi mai bine din interviul anterior luat de mine, când am schiţat portretul ei de biciclistă urbană. Mi-a dovedit că este o iubitoare a mersului pe bicicletă şi că luptă aşa cum poate pentru această cauză.

Proiectul Burta jos! reprezintă o parte din strategia ei de susţinere şi promovare a deplasării în spaţiul urban cu mijloace alternative.

La prima ediţie, au fost invitaţi politicienii să dea burta jos prin alergare. A doua ediţie a adus bicicleta în prim plan şi de atunci aşa a rămas.

„Au fost mulţi [politicieni care au dat burta jos la ultima ediţie – n.n.], dar la marşul bicicletelor nu există calitatea de om politic, de afaceri sau altele! Sunt toţi oameni relaxaţi, care au chef de aer liber, de mişcare, sunt oameni care îşi spun pe numele mic, nu ţin cont de titluri sau că le sare nămolul pe pantaloni”, a declarat Alina Gorghiu pentru Bicla.ro.

Cei care nu au biciclete pot închiria de la Cicloteque sau de la Raitabike cu preţul de 24 lei/toată ziua. Bicicletele pot fi luate la începutul evenimentului direct din Parcul Izvor. Iată aici şi alte variante de închirieri, în caz că nu vă convin cele două posibilităţi.

Sunt pregătite mai multe surprize. Deci nu vi le pot spune.

Am decis şi noi să susţinem acest marş, alăturându-ne partenerilor şi prietenilor proiectului: Raitabike, Cicloteque, Sport Local (în sfârşit vom avea onoarea de a fi tovarăşi de pedală cu don’ Chinezu), Primăria Mogoşoaia, Libertatea şi muuulţi alţii.

Ca să vă facem poftă de plimbare, iată o galerie foto de la ediţia de anul trecut:

E sâmbătă, cald, plictiseală. La noi: vânt adiind în păr, glume de ciclism, Mogoşoaia, adrenalină de concurs. Acesta este mesajul organizatoului, pe care l-am rugat să vă convingă în 10 cuvinte, să veniţi la o pedală urbană mai lungă, sâmbătă, 19 iunie. Sper să ne vedem cât mai mulţi prieteni ai Ciclopromenadei, Bikewalk-ului, SkirtBike-ului şi ai biciclitului, în general.

Iată aici o hartă a traseului, de la Bikemap.net:

Bike route 527701 – powered by Bikemap

Sunt vreo 15 km dus şi la fel întors, deci nu e mare lucru. Mai sunt detalii pe afiş. Ne vedem acolo!