S-a mai auzit de ture cu bicicleta pînă la Constanţa şi înapoi, dar cum ar fi să faci asta de 10 ori, adică o zi un dus şi o zi întors? Aventura începe mîine, în cadrul unei acţiuni organizate de Bate Şaua să Priceapă Iapa:

Îi invităm să participe la manifestarea turistic-sportivă “Bucuresti-Constanta: de 10 ori cu bicicleta!”, pe traseul Bucureşti – Urziceni – Slobozia – Constanţa şi retur, timp de 10 zile, care se desfăşoară în perioada 4 – 13 iunie 2010, cu scopul de a face ture la mare sau de antrenament. Amatorii pot merge o parte din traseul de start sau de sosire, o zi întreagă sau mai multe zile sau întreg traseul pe cele 10 zile planificate.

În data de 12 iunie plecarea din Bucureşti este la ora 06.00, cu sosire în Slobozia până la ora 09.30, urmând ca la ora 10.00 să fie plecarea din Slobozia. La Constanţa sosirea va fi până la ora 15.15, pentru a participa la festivitatea finală
de premiere a Turului Ciclist al României, ce va avea loc la ora 15.30, la Sala Sporturilor din Constanţa. Pe data de 13 iunie se face întoarcerea la Bucureşti.

Viteza medie de deplasare: 30-32 km/oră (unde se poate şi cu 35 km/h). Participarea la această activitate se poate considera ca un antrenament, unde fiecare participant sau Club işi stabileşte distanţa pe care se deplasează sportivii, obiectivul principal fiind mersul în formaţie grupat. Nu este o activitate gen concurs, ci o posibilitate de antrenament sau de a face o tură la mare, în mod grupat.

Plecarea este mîine dimineaţă, deci mai ai timp să umfli roţile şi să iei la tine batoane energizante. Găsiţi regulamentul şi alte informaţii pe site-ul asociaţiei Bate Şaua (PDF).

Foto deschidere: Bate Şaua