Categories
De toate

Bambus, supă, înmatriculare

Bicicletă din bambus fabricată în Africa şi distribuită internaţional. Supă bio livrată săptămînal cu bicicleta eco. Etichetele cu coduri unice pe bicicletă şi pe componentele ei. Trei iniţiative din altă lume, adică de pe Terra.

Bambus

Calfee Design îi ajută pe micii întreprinzători să construiască biciclete din bambus la nivel local, pentru distribuţie internaţională. După ce a vîndut astfel de bicle în California, firma s-a apucat, în 2008, să înveţe două grupuri din Ghana să facă aceste minuni pe două roţi, prin iniţiativa Bamboosero. Cadrele create acolo sunt trimise la atelierul Calfee, unde li se adaugă roţile şi alte componente.

Detalii: Spring Wise

Foto: Calfee Design

——————————————————–

Supă

Nu cred că de aici s-a inspirat unchiul Gigi cînd a început să livreze lapte cu bicicleta în Buzău, dar iniţiativa Soup Cycle este asemănătoare. Supă livrată în Portland, pe baza preferinţelor stabilite în săptămîna anterioară. Evident, supă eco, alături de pîine sau alte accesorii comestibile. Se prepară lunea, se începe livrarea cu bicicleta marţea. Costă 18 euro o oală pentru două persoane, cu dressing şi ce mai trebuie.

Detalii: Soup Cycle

Foto: Soup Cycle

——————————————————–

Înmatriculare

Start-up-ul german My Bike Number vine cu o soluţie mică la o problemă mare: furtul bicicletei. În afară de folosirea unor sisteme antifurt moderne şi de camuflarea biclei pe balcon, ai nevoie de noile tehnologii, adică de înregistrarea bicicletei şi a componentelor într-un sistem mondial. Ţi se alocă un cod QR unic pentru fiecare cerere şi pe acesta îl lipeşte pe componente. Codurile pot fi citite cu multe dintre telefoanele mobile de pe piaţă şi astfel afli dacă bicicleta respectivă este furată sau… nu.

Detalii: Spring Wise

Foto: My Bike Number

Foto deschidere: Picassa