Categories
De toate

Patrula Velo a acţionat din nou

Patrula Velo este o iniţiativă a Asociaţiei “Bate Şaua să Priceapă Iapa” care constă în educarea şoferilor în legătură cu parcarea pe benzile de ghidaj (supranumite “piste”) din Bucureşti. În 15 iulie, o nouă rundă de fluturaşi.

Voluntarii asociaţiei BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA împreună cu reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei invită şoferii, bicicliştii şi pietonii bucureşteni la respect reciproc. Joi, 15 iulie, aceştia au ieşit în stradă pentru a distribui fluturaşi de atenţionare pentru maşinile parcate pe benzile de ghidaj destinate bicicliştilor şi volante informative destinate atît şoferilor cît şi bicicliştilor.

Asociaţia BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA a semnat în anul 2009 Carta Europeană a Siguranţei Rutiere, un program de trei ani în cadrul căruia derulează activităţi de prevenire a accidentelor rutiere.

România se află pe unul dintre primele locuri din Europa prin numărul mare de accidente grave provocate pe şoselele ţării noastre.

În 2010, George Culda (preşedintele Asociaţiei BateŞaua şi vicepreşedintele Federaţiei Bicicliştilor din România) a fost numit Corespondent Naţional al acestui program european.

Activitatea de distribuire a fluturaşilor care conţin un ‚Extras din Codul Rutier cu privire la circulatia cu bicicleta’ se va face săptămânal, în intersecţiile aglomerate şi pe arterele unde există benzi de ghidaj pentru biciclete, blocate de autoturisme.

Prin actuala legislatie romaneasca, se interzice circulatia altor participanţi la trafic pe benzile pentru biciclete şi se interzice oprirea voluntara a vehiculelor pe benzile pentru biciclete.

Implicarea voluntarilor este binevenită şi aşteptăm sa ne contacteze prin email la adresa contact@batesaua.ro sau prin telefon la 021 3159811.

Concluzii:

“Scopul acestei actiuni preventiv-educative este de a contribui la dezvoltarea culturii bicicletei in mediul urban, prin activitati generatoare de atitudine pozitivă faţă de bicicletă în particular, faţă de transportul alternativ în general. Sperăm să beneficiem în viitorul apropiat de sprijinul celor din Brigada Rutieră pentru a demara un proces amplu de modificare a Codului Rutier în favoarea utilizării bicicletei, căci forma lui actuală este foarte confuză şi contradictorie”, a declarat GeoBateSaua – vice-presedintele Federatiei Biciclistilor din Romania.

Iniţiativa asociatiei BATE SAUA de a derula programul „Patrula VELO” se inscrie in proiectul VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI  derulat de organizatia noastra in parteneriat cu Clubul de Cicloturism Napoca, cu sprijinul Federatiei Biciclistilor din Romania si UNDP (GEF SGP) in Romania.

3 replies on “Patrula Velo a acţionat din nou”

:(( iar incercam sa ne facem loc pe pistele astea??? chiar va place sa mergeti pe ele? pistele sunt buna dabea pri plimbare si siasa ff greu in unele locuri dar almiteri sa mergi la serviciu, decat sa merg pe miste mai bine iau autobuzul si ajung mai repede la servici.

promovarea bicicletei se poate face si prin alta parte inafara de pistele astea. faceti treaba ff buna dn geo dar la domeniu asta cu pistele nush o faceti cam in zadar, pt ca si asa pe aste piste nu prea se circula si daca circula cineva sunt cei de weekend nu ciclisti de zi cu zi.

sa nu se mai bateti locul cu pistele astea ca este o treaba facuta in zadar.

numai bine si spor la pedalat !!!

Sunt in general pentru ideea de piste de biciclete, sau de locuri marcate pe unde ciclistii pot circula fara a fi incurcati si fara a incurca pe nimeni.

Pistele din Bucuresti, asa cum sunt ele acum sunt o bataie de joc: panouri publicitare instalate de primarii in mijlocul pistelor, borduri de 20 de cm care stau in calea biclistilor (precum si alte obstacole), sau tarani care parcheaza masinile pe piste.

Nu numai cei din urma trebuie constransi sa respecte marcajele, ci si autoritatile trebuie convinse sa creeze conditiile asa cum trebuie.

Pana atunci, nu vad de ce as fi obligat sa circul mereu pe piste, daca ele nu imi ofera o oarecare siguranta…

Eu prefer sa merg cu bicicleta pe sosea pentru ca pistele sunt f prost gandite…sunt inguste, trecerile de pe trotuar pe sosea sunt prea abrupte,etc. Ar trebui refacute…

Comments are closed.