Categories
Concursuri

Cupa Cetăţilor la Timişoara, ediţia a XX-a

În primăvară, scriam despre ediţia a XVI-a a concursului Descoperă Timişoara din cadrul competiţiei Cupa Cetăţilor şi iată că s-a şi ajuns la a XX-a ediţie. În 5 septembrie, vă aşteaptă un mic traseu de 7 km.

Ediţia a XVI-a a avut loc în martie şi Bicla.ro a anunţat evenimentul. Nu ştiu cum s-a ajuns aşa de repede la ediţia jubiliară a XX-a, dar e bine că s-a ajuns.

La concursul Cupa Cetăţilor poate participa orice biciclist, indiferent de vîrstă, pentru că există mai multe categorii. Păcat însă că pentru fete s-a creat o singură categorie, de numai două ture. Ar fi fost frumos să fie şi ele acceptate în oricare dintre categorie s-ar fi încadrat după vîrstă.

Vino duminică, 5 septembrie 2010, la Pădurea Verde! Bătălia se va da pe traseele marcate de la Pădurea Verde, pe un traseu de 7 km, de-a lungul căruia sunt dispuşi arbitri de teren şi supraveghetori.

La competiţie sunt aşteptaţi toţi bicicliştii din Cetatea Timişoara, din ţară şi din străinătate, amatori sau profesionişti.

Categoriile de concurs sunt:

  1. Copii (10 -€“ 14 ani) – o tură
  2. Junori (15 -€“ 19 ani) – 3 ture
  3. Seniori (20 -€“ 35 ani) – 4 ture
  4. Elite (36 -€“ 99 ani) – 2 ture
  5. Fete – 2 ture

În final, va fi acordat trofeul de Cavaler şi Prinţesă a Cetăţii Timişoara şi se vor acorda premii pentru:

  • cel mai tânăr participant
  • cel mai vârstnic participant
  • cea mai grozavă căzătură

Fondul de premiere al concursului este de aproximativ 4.500 de lei.

Înscrie-te din timp, până în 3 septembrie 2010, pe www.cupacetatilor.ro sau pe www.pedalează.ro. Înscrieri vor avea loc şi în ziua concursului, începând cu ora 9:00. Participarea în concurs se va realiza pe bază cărţii de identitate şi pe baza numărului de biciclist obţinut în cadrul campaniei “€œVerde pentru Biciclete”. Cei care nu au deja un număr, pot intra în posesia unuia la înscrierea în concurs.

Cupă Cetăţilor este singurul concurs de sport extrem din România care se desfăşoară în locuri istorice, începând din 1998.

Foto deschidere: Cornel Putan