Categories
De toate Video

În Belgia: Spre Charleroi (VIDEO)

Am fost la Charleroi cu bicicleta, la invitaţia unei prietene belgiene, pentru a petrece vreo două zile acolo. Dar trebuia să ne spună că nu stă chiar în miezul oraşului. Cum am făcut 70 de km în loc de 35, în povestea următoare.

Drumul începuse bine, eram voioşi şi, în timp ce pedalam, ne bucuram de muzica din difuzoarele de pe una dintre biciclete (da, am tunat-o pe una dintre ele ataşîndu-i boxele portabile şi un player MP3 minuscul).

Am descoperit reţeta: n-are rost să încerci să mergi pe traseele RAVEL sau pe piste pentru biciclete, pentru că nu le vei găsi întotdeauna. De asemenea, nu are rost să notezi sau să imprimi traseul pas cu pas, pentru că nu va coincide cu realitatea. Cel mai bine este să urmăreşti semnele spre localităţi mici, pînă ajungi la destinaţie, încercînd în acest timp să eviţi autostrăzile şi şoselele mari.

Ciudat lucru, în Belgia n-am văzut pînă acum ambuteiaje sau străzi aglomerate. Poate aşa o fi în perioada de vacanţă…

Un alt lucru bun cînd pedalezi pe distanţe ceva mai lungi este să ai la tine mîncare şi băutură. În drumul spre Charleroi, am folosit pentru prima oară geanta frigorifică primită la un eveniment organizat de Intel şi ne-a prins bine, chiar ţine reci produsele pentru cîteva ore, cu condiţia să ţii geanta în frigider în noaptea de dinainte. Un picnic pe marginea şoselei, alături de bicicletă şi lîngă porumb, în timp ce asculţi Joe Dassin… iată o scenă pe care nu mi-o pot imagina în România.

Ne-am apropiat timid de Charleroi, am dat tururi, ca să aflăm că trebuie să ajungem de fapt la Couillet. Şi dă-i la urcat văi şi dă-i la coborît dealuri! Pe scurt – am ajuns seara, după vreo 6 ore de hălăduială. Mîncarea care ne aştepta la sosire a scos pîrleala însă.

În oraş a fost foarte agreabil. Am vizitat Musée des Beaux-Arts, Musée de la Photographie (mult mai interesant decît Maison européenne de la photographie din Paris) şi în apropiere am găsit muzeele din Bois du Cazier, cu o zi înainte de comemorarea victimelor accidentului minier de la Marcinelle din 1956. Programul a fost completat de o plimbare prin pădure.

Întoarcerea a fost ceva mai lină, am folosit o bucată de RAVEL, dar nu trebuia să ascultăm sfaturile acelei femei care ne-a spus să facem la dreapta şi să suportăm un drum de 400 m de pavaj pînă ajungem la şosea. Pentru că a fost mai mult de un kilometru şi la şosea am ajuns după ce am înjurat în gînd şi am mestecat ştiuleţi de nervi. Pauza de masă lîngă eoliene ne pregătise însă sufleteşte.

Sinteza video de mai sus arată cît de cît că am folosit drumuri diverse. N-am avut suflet să filmez şi partea cu pavaj şi pe cea cu pietricele, pentru că oricum ghidonul îmi tremura ca piftia.

Staţi pe aproape, că urmează drumul spre Bruxelles, tot pe două roţi!

2 replies on “În Belgia: Spre Charleroi (VIDEO)”

Frumoasa plimbare, frumoasa poveste ;)
Dar cu asta: “picnic pe marginea şoselei, alături de bicicletă şi lîngă porumb, în timp ce asculţi Joe Dassin… iată o scenă pe care nu mi-o pot imagina în România” da-mi voie sa te contrazic :P In afara de partea cu Joe Dassin, restul este perfect posibil, si-ti spun asta din proprie experienta ;) Si inca ceva – este al dracului de placut, dar asta cred c-o stii deja :D

Comments are closed.