Categories
Dezbatere

Poliţist pe bicicletă? Nu-s parale…

De pe blogul Cicloteque, am aflat de existenţa unei propuneri de proiect pilot pentru înfiinţarea serviciului Poliţist pe bicicletă. Sună a SF, aşa-i? Am uitat să menţionez: propunenerea vizează România, mai exact capitala ţării. Ia haideţi să dezbatem niţel!

De pe blogul Cicloteque, am aflat de existenţa unei propuneri de proiect pilot pentru înfiinţarea serviciului Poliţist pe bicicletă. Sună a SF, aşa-i? Am uitat să menţionez: propunenerea vizează România, mai exact capitala ţării.

Cam aşa-i treaba:

Antibike.net a propus autorităţilor proiectul pilot ‘Poliţist pe bicicletă‘ pentru asigurarea bunei circulaţii a bicicliştilor şi pietonilor pe lungimea celor 70 de km de piste din Bucureşti şi estimează o investiţie de 2.500 lei pentru înfiinţarea acestui tip de patrulă.

Proiectul vizează şi automobilele parcate ilegal pe trotuar sau pe pistele destinate bicicliştilor, o reală problemă pentru traficul pe două roţi din capitală.

Răspunsul poliţiei a fost unul negativ şi îl puteţi consulta pe blogul Cicloteque: nu-s parale!

Într-un context tulbure, în care poliţiştii nu mai au siguranţa zilei de mâine, sunt agresaţi, batjocoriţi, luaţi pe capotă şi la mişto stau şi mă întreb: oare cât de fezabil ar putea să mai fie un astfel de proiect (pe care, nu mă înţelegeţi greşit, îl susţin din toată inima).

Cum s-ar simţi acei poliţişti care ar pedala – pe “pistele de biciclete” (şi s-ar certa cu fiecare cetăţean ce-şi lasă maşină fix între/peste liniile galbene de abia se mai văd – unde să o parchez dom’le ? ) .

Hai să încercăm să iniţiem o dezbatere pe tema asta. Dacă se vor desprinde nişte idei şi linii de susţinere, să o ducem mai departe.

Bicla.ro îşi anunţă disponibilitatea şi sprijinul pentru acţiunea Poliţist pe bicicletă.

Motivaţional, am pus poza cu această patrulă călare, surprinsă de la coarnele bolidului meu Kona (care, apropo – e de vânzare) acum câteva zile. Ce bine arată…

Cum ar fi să înlocuim caii cu biciclete? Sau mă rog, maşinile? :)

2 replies on “Poliţist pe bicicletă? Nu-s parale…”

Nu e cine stie ce mare investitie…2500 lei, sa fim seriosi.
Intretinerea unui cal, tot din dotarea Politiei Romane, costa incomparabil mai mult.
Un beneficiu ar fi cresterea increderii celor care ar vrea sa pedaleze pe piste si nu curaj sa infrunte obstacole precum Audi-urile de 5*2 metri puse pe diagonala sau gropile, cablurile, javrele. Daca politia ar fi acolo, ar da ceea ce promoveaza : “Siguranta si incredere”.

Cel mai mare beneficiu pentru Politia Roamana ar fi imbunatatirea imaginei Politiei in randul cetatenilor (nu ii includ aici pe nesimtitii care-si parcheaza masinile pe pistele de biciclete fara nicio remuscare).

Comments are closed.