Categories
Dezbatere

Evenimentul zilei a prins ideea: pe două roţi e mai bine

Noi, cele cîteva mii de biciclişti bucureşteni, salutăm iniţiativa cotidianului EVZ de a demara o campanie despre ciclismul urban. Articole, discuţii, soluţii, timp de două săptămîni.

Radio România Actualităţi face acest lucru de cîteva luni bune, alte ziare fac sporadic dar e bine că fac. Este rîndul Evenimentului zilei să vorbească despre un lucru cu adevărat util în oraşul nostru: folosirea bicicletei pentru transport.

Timp de două săptămîni, cotidianul va găzdui articole şi discuţii despre ciclismul urban. Pe chat-ul EVZ.ro, vom putea sta de vorbă cu unul dintre cei mai activi(şti) biciclişti români. Deşi nu se precizează cine este acesta, eu bănuiesc că este vorba despre Geo Culda, preşedintele asociaţiei Bate Şaua să Priceapă Iapa.

Campania va cuprinde şi Săptămâna Mobilităţii Europene, între 16-22 septembrie. Evenimentul este o campanie de responsabilizare, la nivel european, care ţinteşte la schimbarea modului în care oamenii se raportează la transport şi infrastructură. Astfel, în oraşele europene vor fi organizate acţiuni şi marşuri în favoarea mersului pe bicicletă, ca mijloc de transport alternativ, prietenos cu mediul.

De asemenea, vom scrie nu numai despre provocările vieţii de biciclist, ci şi despre ciclismul ca sport şi despre cicloturism. Articolele din campanie le veţi găsi în secţiunea EVZ Verde din categoria Viaţă.

Cum era de aşteptat, primele comentarii vin de la cititori needucaţi, care nu au cultura discuţiei constructive. Trollismul în subsolul articolelor online este un fenomen pregnant în spaţiul virtual mioritic şi poate ar fi cazul să începem să-i marginalizăm pe neica-nimeni semidocţi care poluează Internetul.

Aşadar, la taste, biciclişti, la EVZ.ro!

3 replies on “Evenimentul zilei a prins ideea: pe două roţi e mai bine”

Sustin ciclismul in Romania.Insa sunt prea multi destepti care nu au mers niciodata cu bicicleta si isi dau cu parerea.
As fi cel mai bucuros din lume sa vad ca ciclismul este practicat de cat mai multi oameni in Romania si ca ciclisti sunt respectati de ceilalti participanti la trafic.
Va urez mult succes. :D

Nu scrie, că nu ştie. Revino pe acest site zilnic şi vei afla. Deocamdată nu avem detaliile complete.

Comments are closed.