Categories
De toate

Strada Petricani şi victoria ei ciclistă

Asociaţia Bate Şaua să Priceapă Iapa încearcă de doi ani să traseze această bandă de ghidaj comună pentru biciclişti şi pietoni. Pe Strada Petricani, rar trece vreun pieton, deci bicicliştii au o pistă de 2 km pînă în Pipera.

Am văzut nenumărate tipuri de marcaje pentru biciclişti în străinătate. Printre cele din Belgia, observate de curînd, se află şi benzile de ghidaj comune pentru biciclişti şi pietoni. O astfel de marcare s-a făcut de curînd pe Strada Petricani din Bucureşti.

Asociaţia Bate Şaua să Priceapă Iapa recunoaşte că “la noi nu există încă intenţia de a se adopta oficial toate standardele propuse de Federaţia Bicicliştilor din România pentru tipurile de infrastructură specifică bicicliştilor”. Cu toate acestea, se găsesc soluţii şi aceasta este una dintre ele.

Povestea integrală, alte imagini şi multe comentarii, pe site-ul asociaţiei Bate Şaua

2 replies on “Strada Petricani şi victoria ei ciclistă”

Aaa, Bravo ! uite ca cineva le lauda, asa cum si merita ! pana … mai acum 2 min nu am auzit decat comentarii romanesti, de genul ‘ ce risipa ( de vopsea) ! , de ce le-au pictat asa des simbolurile alea? model tabla de sah …”
E benefic sa stai la distanta de tara asta … ca mai dai si altii mostre de perspectiva ne-romaneasca asupra realizarilor idigene. Mari :P realizari !

Au facut si in Drumul Taberei asa, pe bd. Timisoara si str. Drumul Taberei, dar pana la urma care e rostul? Se putea merge foarte bine pe acolo si fara semnele astea. Si ei chiar sa asteapta sa respectam sagetile alea, adica sa mergem in sensul indicat? Plus ca in DT unele sunt pe trotuare ceva mai circulate, unele chiar foarte circulate, cu statii RATB. Si problema e ca la noi se aplica doar astfel de solutii din afara, adica se fac doar pe trotuar. In alte tari alterneaza astfel de solutii cu pistele pe carosabil.

Comments are closed.