Categories
Shopping Video

VIDEO Ciclocomputer cu afişare de mesaje pe roată

Ciclocomputerul cu mesaje LED de la Nature & Decouvertes ar fi fost un gadget super pentru bicicletă dacă n-ar fi fost prost făcut. L-am încercat o zi şi l-am returnat la magazin.

De obicei mă entuziasmez cînd văd un gadget nou pentru bicicletă. În cazul acestui contor cu afişaj, bucuria a durat doar o zi.

Bazîndu-se pe efectul de remanenţă, conform căruia creierul stochează ultima imagine captată de ochi şi apoi o înregistrează pe următoarea (astfel percepem filmul la cinema ca o mişcare fluidă), acest aparat poate afişa mesaje printr-o serie de 8 LED-uri. Aprinzîndu-se conform programării, contorul (35 de euro la Nature & Decouvertes) dă impresia că pe spiţe se plimbă literele care formează mesajul.

Totul sună bine în teorie, însă problemele au apărut încă de la programarea aparatului. Ai la dispoziţie două butoane pentru a seta mesajul. Partea grea intervine cînd doreşti să afişezi mesaje personale (poţi programa 4), deoarece trebuie să respecţi anumite coduri de apăsare pentru fiecare literă şi semn de punctuaţie. M-am chinuit cîteva ore pînă am reuşit să introduc corect “Bicla.ro”.

Rezultatul a fost însă relativ, după cum se vede în clip:

Aparatul poate afişa 8 mesaje presetate, acestea fiind însă în franceză şi destul de banale: “Attrapez-moi!”, “He!! He!!”, “Bonjour” etc. Am ales să afişez “He!! He!!”, dar rezultatul nu se vede bine nici măcar după ce am dat imaginile cu încetinitorul.

Reglajele se fac în buclă, adică nu poţi ajunge să setezi mesajul personal dacă nu setezi mai întîi modul de afişare (de la stînga la dreapta sau invers), unitatea de măsură (kilometri sau mile) şi mărimea roţii.

Am făcut teste şi în exterior, noaptea, dar martorii n-au putut distinge ce afişa roata mea din faţă. Dacă nu doreşti să ai un mesaj la purtător, îl poţi lăsa să afişeze numai viteza. Ea se distinge ceva mai bine, fiind vorba despre cifre, dar partea cu “km/h” este ilizibilă.

A doua zi, m-am prezentat la magazinul belgian de unde am cumpărat accesoriul şi l-am returnat. Nu mi s-au cerut explicaţii şi mi s-au dat banii înapoi.

One reply on “VIDEO Ciclocomputer cu afişare de mesaje pe roată”

Acest gadget e bun doar la ciclopromenadele nocturne, pe intuneric s-ar vedea mai bine textul.

Comments are closed.