Categories
De toate Multimedia

Bicicleta la Anim’est 2010

Care este legătura dintre festivalul de animaţie care se desfăşoară zilele astea la Bucureşti şi bicicletă? Una foarte strînsă şi artistică.

Bicicleta apare în filmele artistice ca accesoriu, element al tramei şi chiar ca personaj principal. Iată două exemple din două filme proiectate la Anim’est 2010.

În Metropia, personajul principal merge cu bicicleta pe orice vreme pentru că nu vrea să folosească metroul Trexx. Are el unele bănuieli că acolo se întîmplă lucruri necurate. Nu va mai avea însă de ales după ce-şi găseşte într-o dimineaţă bicicleta vandalizată în faţa blocului.

În Panică în sat, bicicleta este mijlocul de transport al poştaşului. Acest lucru se întîmplă de altfel şi în România în unele sate şi în multe localităţi din străinătate – bicla este cea care-ţi aduce plicurile şi coletele mici.

Două bucăţi animate din filme de facturi diferite, care readuc bicicleta în atenţia spectatorilor.

3 replies on “Bicicleta la Anim’est 2010”

Unde pot vedea animatiile acestea? Metropia mi se pare foarte tare din filmuletul postat de tine(/dumneavoastra). (As putea cauta ,dar sincer mi-e lene -rusine mie)

La Anim’est, dar Metropia a fost azi a doua oară, deci l-ai ratat. Există şi pe DVD, dar trebuie comandat. Încearcă şi la acest link.

am remarcat și eu prezența bicicletei în foarte multe dintre animațiile de anul ăsta. deși nu a avut un rol central, de cele mai multe ori era folosită ca obiect utilitar sau pentru decor și atmosferă. în special în animațiile belgiene, franceze și olandeze, bineînțeles.

Comments are closed.